Странице

Translate

21. 3. 2012.

Kačamak - malo drugačiji :)))



Zašto obična tradicionalna jela moraju da budu baš OBIČNA :)

Evo ideje kako da malo drugačije servirate kačamak za doručak ili večeru i onima koji nisu ljubitelji ovog zdravog obroka. Pustite mašti na volju i izađite iz tradicionalnih okvira :)

Sastojci:

0,5 l vode
oštro kukuruzno brašno (palenta)
so

Postupak:

U slanu (po ukusu) provrelu vodu polako sipati oštro kukuruzno brašno i brzo mešati. Kuvati par minuta i kad je kačamak kuvan odmah sipati u tepsiju pretkodo pokvašenu sa vodom.

Ostaviti da se kačamak dobro ohladi, pa modlicama za kolače vaditi razne oblike. Ja sam odabrala cvetiće :)

Poređati cvetiće od kačamaka, i ukrasiti po želji: ajvarom, kečapom, senfom, kuglicama kisele pavlake, sirom...

Poslužiti uz jogurt, čaj ili vruću rakiju.

Zgodno je za posluženje kad vam iznenada banu nenajavljeni gosti.


Prijatno!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF