Странице

Translate

26. 8. 2012.

Todine zvrk tikvice





Ove divne kremaste tikvice sam pravila odavno, čim je objavljen recept na Coolinarici naše drage Biserke divne žene sa savršenim receptima, zavirite malo kod nje i sigurno ćete otkriti nešto po svom ukusu. 
Hvala ti puno Biso draga <3 za ovaj divan i za sve ostale recepte, koje nesebično deliš sa nama :))

Recept je copy-paste


Sastojci:
4 kom tikvica
3 kom jaja
150 gr feta sira
1 dcl mlijeka + kasika - dve pavlake
1 kasika brasna
so i biber

Priprema:
Oprane tikvice izrezati po duzini na tanke snitice.
Na radnu povrsinu polozite jednu sniticu, od polovine nastavite drugu, tako trecu i cetvrtu sniticu. Na pocetak stavite komad feta sira i rolajte cijelom duzinom vodeci racuna da zvrk nije previse stegnut. Slozite zvrkove u vatrostalnu zdelu premazanu masnocom, i ubacite u zagrijanu rernu na nekih 15 do 20 minuta pecenja.

Jaja, mlijeko, pavlaku, brasno, so i mleveni biber izmutite u posebnoj posudi.
Mozete dodati mrvljeni (sitni) sir ili, ako vam vise odgovara, narendati zuti, topljivi, po svom izboru. Sve izmesati i preliti preko zamotuljaka, vratiti u rernu i peci dok ne porumeni. Ukupno pecenje je oko 40 minuta, 20 plus 20!

Posluživanje
Uz ovo mozete sluziti kiselo mleko, jogurt ili kefir, dodati neku salaticu i eto kompletnog obroka. Ako bas ne mozete bez mesa, piletina ili riba bili bi idealni dodatak zvrkovima!

Ja sam ih poslužila sa ćuftama u paradajz sosu, ali o tome u nekom sledećem postu ;)

Prijatno!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF