Странице

Translate

12. 12. 2015.

Čokoladni raspucali keks i novogodišnja nagradna igra


U čast predstojećih novogodišnjih praznika pripremila sam vam malo novogodišnje iznenadjenje. Više o tome i o propozicijama na dnu posta.

Sad bih vam predstavila ove divne keksiće koje mogu biti deo vaše praznične trpeze. Lepi su, dekorativni, spolja hrskavi a unutra mekani i sočni, jednostavno i brzo se prave i što je najvažnije u ovo vreme krize jeftini su i po ceni pristupačni svima. 

Samo malo volje i obradujte vaše ukućane i goste. 

Od ove smese dobije 60-tak keksića, zavisi kolike kuglice pravite.

Sastojci:

1šolja (2,5dcl) kakaa,
1 1/2 šolja secera,
1/2 šolje ulja,
4 jaja,
2 šolje mekog (glatkog) brašna,
1 vanilin šećer,
1prašak za pecivo,
1/2 kašičice soli,
cimet po želji. 
 oko 100gr. običnog šećera i
 oko 100gr. prah šećera 

Postupak:

Kakao šećer i ulje umutiti, dodati jedno po jedno jaje i zatim i sve ostale sastojke, Pokriti prozirnom folijom i ostaviti u frižideru najmanje 4 sata, a može i preko noći. Kašičicom vaditi kuglice, oblikovati rukom i uvaljati skroz prvo u običan šećer a zatim u prah šećer. Neko uvalja samo u prah šećer, ali meni su ovako puno lepši i hrskaviji.
Peći na 180C 10-12 minuta.

Recept je sa neta, vrlo je popularan, u poslednje vreme se često vrti po društvenim mrežama, forumima, blogovima i sajtovima. Postoji i druga verzija sa čokoladom, meni se više dopada sa kakaom, jačeg je i punijeg ukusa.

Ovog puta sam ga pravila sa mojom unukicom koja je vrlo ozbiljno shvatila zadatak i jako fino i uredno valjala kuglice u šećer i slagala na tepsiju. Još prošle godine je šećera i brašna bilo svuda po kuhinji kad smo nešto pravile, ali u posledenje vreme ona sve to fino i pedantno uradi, tako da baka posle ovakvih aktivnosti ne mora generalno da čisti po kući, hihi...

A sad obećano iznenadjenje :)

Odlučila sam da tri moja draga pratioca bloga nagradim sa tri lepa i praktična poklona. Verujem da će vam biti od koristi ovih dana oko praznika i da ćete s njima napraviti svoje najlepše kolačiće figurice i tortice.

1. Nagrada: komplet od 8 alatkica za izradu i modeliranje figurica od fondana 



2. Nagrada: Istiskivači u obliku srca 3 komada




3. Nagrada: plastični sekači za medenjae 5 komada


Propozicije

Da bi ste osvojili jednu od ovih nagrada, potrebno je da:


1.Ostavite komentar ispod ovog posta sa Vašim punim imenom i prezimenom (ukoliko nemate blog). Jedan komentar = jedna prijava.  Anonimni komentari će biti diskvalifikovani.



2.Pratite blog Jacina carobna kuhinja (sa desne strane na vrhu bloga gde piše čitaoci).


3.Lajkujete stranicu Jacina carobna kuhinja na Fejzbuku, ispod posta ostavite komentar i podelite ovaj post na vašem profilu. Jedan profil = jedna prijava (komentari sa lažnih profila - biće obrisani).


5.Nagrade će se deliti samo za Srbiju, ali komentare iz svih krajeva sveta rado čitam ;)

6.Nagradna igra traje do 22.12.2015.godine u 24,00h. Imena nagradjenih će biti objavljena 25.12.2015. godine u posebnom postu.


Srećno!!!

Edit:

 Draga Đurđina Jeličić Ex Miladinović mi je poslala fotkice kako je sa njenim malenim slatkišem pravila ove keksiće i baš me je oduševila 





Vidi se da su baš obe uživale :* 
Šaljite i Vi Vaše fotografije po receptima Jacine čarobne kuhinje :)













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF