Странице

Translate

19. 2. 2010.

ROZĖ KOLAČ OD VIŠANJA

Ovaj recept rado koristim, jer je jednostavan, brz i može da se kombinuje bilo koje voće. Možete testo da podelite na pola, a u sredinu da stavite voće… Mogućnosti su neograničene…


Sastojci

2 jaja
200 gr šećera
1 vanilin šećer
2 dl ulja
2 dl mleka
300 gr brašna
1 prašak za pecivo
1 kg višanja (svežih ili iz zamrzivača)
4 pudinga od vanile
1 l. sok od višanja za puding
4-5 kaš šećera
300 gr šlaga

sok od višanja za šlag

džem od kajsija

Priprema

Umutiti 2 jaja sa 200 gr šećera i 1 vanilin šećerom pa muteći dodati 2 dl. ulja, 2 dl. mleka.
U tu smesu dodati 300 gr brašna prethodno pomešanog sa praškom za pecivo.
Sipati smesu u podmazanu tepsiju i peći u prethodno zagrejanoj rerni.
FIL:
Skuvati puding od vanile sa 4-5 kašike šećera u sok od višanja.
Ako su višnje smrznute dodati ih na kraju, a ako su sveže kuvati ih zajedno sa pudingom.
Preko ispečenog toplog kolača namazati džem od kajsija, pa preko toga preliti fil sa pudingom i višnjama.
Poravnati i ostaviti da se ohladi.
Umutiti šlag sa odgovarajućom količinom soka od višanja da bude švrst i preliti preko ohladjenog kolača.
Glazuru možete napraviti i ovako FIL TRI s tim što ja stavim 1 kesicu crvenog želatina, da bi glazura bila roze boje.
servirano

Posluživanje

DRUGA VERZIJA:
Smesu od jaja i brašna umutiti podeliti na dva dela i zapeći prvo pola testa ali ne skroz, pa dodati FIL OD JABUKA, a zatim drugu polovinu testa i ispeći kolač do kraja.
Posuti prah šećerom zamirisanim sa vanilom.
FIL OD JABUKA:
1 kg jabuka izrendati sa korom, dodati malo šećera, 1 cimet, prodinstati i staviti u sredinu testa.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF