Странице

Translate

24. 4. 2012.

Lottey kolač sa višnjama




Dugo sam se spremala i skupljala hrabrosti da napravim ovaj prekrasni kolač koji sam videla među receptima na Coolinarici. Na žalost, autor ovog recepta je izbrisao i svoje recepte i video prezentaciju, pa vam ne mogu postaviti link, no ja ću pokušati da vam pojasnim kako se ovaj divan kolač pravi :) 

Konačno sam se odvažila i rešila da ga napravim za rođendan MM - mom mužu, znajući da je on veliki sladokusac i esteta, a takođe i da neće zameriti ako ne ispadne kako treba :)

Dragu Lottey sam udavila sa pp i ona mi je sa velikom pažnjom i strpljivošću objasnila postupak izrade divnog kolača.

Sastojci za biskvit:

 3 jaja
 1 žumance
 1 kasika soka od narandze
 125 gr secera
 60 gr brasna
 20 gr gustina
 1 kasikica praska za pecivo
 20 gr kakaoa
  
Krema:

600 ml. jogurta
7 kašike šecera u prahu
1 kesica želatina u prahu
1 dl. mleka za želatin 
600 ml slatke pavlake

Višnjice:

400 gr. smrznutih višanja
6  kašike šećera
6 kašike pudinga od vanile

Postupak izrade:

Dan ranije skuvati višnje sa šećerom i pudingom, kad se ohladi usitniti višnje u blender I dalje uraditi po objašnjenju drage Lottey, te staviti da se rolnice zamrznu.

Biskvit pripremiti na uobičajen način i ispeći ga u plehu od rerne koji ste prethodno obložili pek papirom. Ostaviti da se ohladi a za to vreme pripremiti kremu.

U 1 dl. vrelog mleka dodati želatim i skinuti sa vatre mešacu dok se sav želatin ne otopi
.
U činiju u koju smo sipali jogurt, šecer u prahu dodamo mleko sa želatinom energicno mesajuci da se želatin sjedini sa jogurtom. Na kraju pomešati sa čvrsto umućenom slatkom pavlakom.

U kalup oblozen pek papirom sipati kremu i dalje postupati kao što Lottey objašnjava u svom videu.

Pazljivo vratiti u frizider i ostaviti par sati da se stegne, najbolje preko noći.
.
Nakon sto se steglo lagani i pažljivo izvaditi kolač, odvojiti od pek papira i kolač seći nožem koji smo umočili u vruću vodu.

Možete ga i zamrznuti, prilikom sečenja bolje i jasnije se vide višnjice. Prve dve fotografije su kolač izvađen i sečen iz zamrzivača a treća fotografija je kolač iz frižidera.

Prijatno :))





6 коментара:

  1. Prekrasno izgleda pa je jasno zašto ti taj kolač nije izlazio iz glave. Idem pogledati video, baš me zanima kako se naprave te trešnjice. Možda se čak i sama okušam

    ОдговориИзбриши
  2. Kolač me je totalno oduševio, sad sam pogledala Lotteyine slike, i u tvojoj izvedbi izgleda fantastično!!! Sad odoh pogledati video :)

    ОдговориИзбриши
  3. Predivan kolač draga Jaco, obožavam ovakve poslastice sa želatinom i jogurtom. Kliknuću i ja da sada pogledam video klip...

    ОдговориИзбриши
  4. sviđaju mi se sastojke i ukus verujem da je super, dobial sam inspiraciju da krijem višnje u sledeći rolat! hihi :) Hvala!

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF