Странице

Translate

9. 2. 2012.

Baklava sa višnjama







Sastojci:
500 gr tankih kora
4 jaja
200 gr šećera
1 jogurt
1 čaša od jogurta ulja
1 prašak za pecivo
1 kg višanja

Preliv:
300 gr šećera
2 dcl vode

Postupak:
Umutiti 4 belanca, dodati 200 gr šećera, 4 žumanca, 1 jogurt, čašu od jogurta ulja i 1 prašak za pecivo.

500 gr tankih kora svaku premazati filom. Na dva mesta staviti višnje. Sečeno testo peći.

Preliv:
Prokuvati 300 gr šećera sa 2 dcl vode i pečeno testo preliti.

Prijatno!!!



16 коментара:

  1. I ja pravim na ovakav nacin.Bas sam pravila pre dve nedelje.U cugu nestala,nisam ni slikala:))))Pozz

    ОдговориИзбриши
  2. nisam probala sa višnjama, jako fino izgleda

    ОдговориИзбриши
  3. joj,od kad ovo nisam jela:)9moja tetka je često pravila!super je ,hvala za recept:))

    ОдговориИзбриши
  4. Много вкусно изглежда! Дали ще се получи със замразени вишни? Прекрасна баклава!

    ОдговориИзбриши
  5. ovo je super, kada mi se jedu oboje, a ne mogu da se odlucim :) sigurno je ukusno, jer je socno, a i visnje su uvek dobrodosle u kolacu, bar sto se mog ukusa tice :)

    ОдговориИзбриши
  6. deve essere davvero ottimo questo dolce,peccato che ancora le ciliegie non ci sono qui in Italia
    ciao

    мора да буде стварно добар овај колач, срамота да се чак и вишње нису покривени овде у Италији
    здраво

    ОдговориИзбриши
  7. Браво!Много ми допадна идеята за тази баклава:)

    ОдговориИзбриши
  8. Sayfanı keşfettiğime sevindim canım..
    Takibindeyim.
    Sevgiler.

    ОдговориИзбриши
  9. Super baklava ! Jako fino izgleda , meni se sviđa što je sa višnjama koje obožavam !

    ОдговориИзбриши
  10. Ima li ista lepse od baklave sa visnjama? :)

    ОдговориИзбриши
  11. E zašto ov onema i koštunjave plodove unutra??? :)
    Ja sam mislila d aje običan baklava i ima i višnje, kao kod nas prave sa suvim šljivama ne samo baklava već i slične mini kolačice oen bejrutkse. Ali voli mšto ima i jogurt, i sirugno ukus je super, pravim neki kolač sa jogurtom i višnjama i znam!
    kod nas su kore u baklavasu vrl otanke a ne ovako da se vide, već kao listovi su tanki i hrčkavi, uh morma praviti jednog dana ili da slikam u poslasticarnicama da objavim pa da pokažem svima :)
    ipak ovaj je bolji od onog sa ružama. Sočno!

    ОдговориИзбриши
  12. I ova baklava je sa tankim korama onim za pita, ali zbog sočnosti višanja i šerbeta kojim se preliva to se ne vidi, no to ne umanjuje njen osvežavajući ukus.

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF