Странице

Translate

21. 1. 2011.

Braunis (Brownies) sa đumbirom i karamelom





Sastojci:

4
cela jajeta
160 gr.
putera
150 gr.
šećera
200 gr.
crne čokolade
100 gr.
brašna
1/2 kesice
praška za pecivo
2 kašike
kakaoa
2 kašičice
Nes kafe
prstohvat
soli
100 gr.
sitno seckanih ili krupno mlevenih oraha



2 kašičice ekstrakta vanile
đumbira u prahu (po ukusu i po želji)

Priprema:

Na pari rastopite čokoladu sa puterom. Dodajte Nes kafu i kakao, promešajte pa skinite s vatre da se prohladi. U posebnom sudu dobro umutite jaja sa šećerom, zatim dodajte ekstrakt vanile i so pa sjedinite sa prethodnom smesom i dobro promešajte. Zatim polako dodajte kašiku po kašiku brašno pomešano sa praškom za pecivo, orasima i đumbirom (po želji).
Peći u plehu na masnom papiru (debljina smese u plehu ne treba da prelazi 2 cm) oko 30 minuta na 180°C.
Prohlađen kolač isecite na kocke i poslužite sa karamel kremom.

Napomena: unutrašnjost braunisa ne treba da bude suva.

Recept za karamel možete pogledati ovde: http://www.coolinarika.com/recept/773735/

6 коментара:

  1. Skoro sam pravila brauni i rekla sam nikad više jer je bio totalna katastofa !!! Međutim ovaj recept obećava i moram smoći snage da ga opet napravim i iskoristim kalup za isti!!! Javljam kako je ispao !!:-)))

    ОдговориИзбриши
  2. Draga moja svrati na moj blog i preuzmi slatke nagradice. Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  3. Inače obožavam brownie kolače, al ovakvo što još svakako nisam.. koja neobična kombinacija namirnica.. Kakvog je okusa?

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala na lepim komentarima, Pamela, meni se dopadaju...MM nije oduševljen, ali on ne voli ove začine... ukusi su različiti, probaj pa javi :)))

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF