Странице

Translate

11. 8. 2010.

Punjena pogača

Recept je iz časopisa gurmanluci bez granica ‘’DOBRA HRANA’’, svi isprobani-odlični

PUNJENA POGAČA

Sastojci

600 gr. mekog brašna
1 svež kvasac
3 dl mleka
150 gr. putera
2 jajeta
300 gr švapskog (sremskog ili nekog drugog) sira
150 gr. listova praške šunke
1 kaš. šećera

so, susam, origano, mešavina začina

Priprema

U toplo mleko staviti kvasac sa kašikom šećera i kašikom brašna danadodje.
U posudu sa brašnom staviti kvasac, so, puter i 1 jaje dobro umesiti testo i ostaviti da se volumen udvostuči.
Nadošlo testo premesiti i podeliti na tri jufke.
Svaku jufku istanjiti oklagiom i podeliti na osam trougolova.
U švapski sir dodati origano i mešavina začina i dobro izmešati.
Na svaki trougao staviti listpraške šunkei kašičicu fila od sira i urolovati kiflice.
U podmazanu okruglu tepsiju složiti kiflice jednu do druge, a središnji deo ostaviti prazan.
Ostatak kuflica preseći na pola i njima popuniti popuniti središnji deo tepsije, tako da vrhovi budu okrenuti na gore.
Pripremljenu pogaču premazati umućenim jajetom, posuti susamom i makom i peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni
Meni su od ove mere ispale dve manje pogače
mežete da ih punite džemom, nutelom ili drugim nadevom po želji

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF