Странице

Translate

11. 5. 2011.

Nagrada

Danas sam dobila divnu nagradu koja me je jako obradovala. Zahvaljujem se puno Marijani na ovoj divnoj nagradi, kao i na njenim čestim posetama i divnim komentarima, mnogo mi se dopada njen Blog, sa predivnim receptima.
Treba nešto da kažem o sebi u deset rečenica i da ovu nagradu prosledim na deset Blogova... Pa da krenemo:
  1. Udata već 33 godine za najdivnijeg čoveka na svetu, i još uvek zaljubljena u njega :)))
  2. Imam dve odrasle predivne uspešne ćerke koje moj život čine srećnim (starija diplomirani farmaceut i mlađa diplomirani likovni umetnik - od skoro sa statusom slobodnog umetnika,
  3. Treće o meni - najslađe i najlepše, starija ćerka mi je podarila unukicu, moju najjveću SREĆICU, koja za koji dan puni 20 meseci. Ona je moja najveća radost i ponos, i svaki tranutak proveden s njom za mene je veliki i neponovljiv praznik <3
  4. Obožavam da slobodno vreme provedem u kuhinji i da alhemišem ;)))
  5. Volim da obradujem drage mi osobe sa lepim i neobičnim poklonima,
  6. Uživam u prirodi i dugim šetnjama,
  7. Uvek radoznala za inovacije, na bilo kojim poljima,
  8. Obožavam mlade ljude i njihovu kreativnost i slobodu u razmišljanjima,
  9. Ljubitelj sam dobre pesme bilo kog žanra,
  10. Moja porodica ima još dva člana, nestašnu labradorku Nanu staru 2 godine i belu Macu Petković staru 5 godina, koja je prava dama - obe su omiljene u kraju...
Uhhh, mislim da je dosta o meni i što neko reče najteže je pisati o sebi nepristrasno i realno :)

E, a sad da prosledim nagradicu na deset adresa, deset meni omiljenih blogerica sa predivnim Blogovima:

  1. Miloj i dragoj Mili, sa divnim kuvarom,
  2. za Lanu i njen čarobni Blog,
  3. Dragoj Zori koju obožavam jer je isto baka kao i ja i ima predivne recepte:))),
  4. preslatkoj Jelenici - vrednici,
  5. za Nale i njenu kreativnu COOLINARIJU
  6. Tanjuški sa divnom kreativnim Blogom,
  7. Dragoj Mirjani preko dalekih mora sa predivnim receptima,
  8. za Dzoli i njene prekrasne nežne postove,
  9. za džemove i pogače naše drage Branke i
  10. za razna perfektna Jojina jela

3. 5. 2011.

Torta Tweety twins








Sastojci za koru:
12 belanaca, pola limuna nacediti, 12 kašika šećera, 300 gr. mlevenih oraha, 4 kašike brašna.
Peći u plehu od rerne, a onda iseći na 3 dela.

1.      FIL:
Propržiti 250gr šećera da porumeni, kao za karamel. Dodati 100 gr. putera uz stalno mešanje i toplim karamelom namazati sve tri kore.

2.      FIL:
125 gr. putera pomešati sa 200 gr. otopljene čokolade. Premazati ovim filom sve tri kore preko karamela I ostaviti da prenoći.
Sutradan pripremiti 3. Fil.

3.      FIL:
Skuvati na pari preostalih 12 žumanaca sa 12 kašika šećera. Kada se ohladi dodati 250 gr. umućenog putera. Premazati sve tri kore ovim filom i ređati jednu preko druge.

Za vrh torte ostaviti žutog fila i namazanu tortu posuti mlevenim orasima.

Ja sam preko torte stavila fondan, a ovde je postupak-tutorijal kako sam pravila figurice Tweety. 
Postupak je vrlo jednostavan, ideja je potekla od Stefanelli sa Foruma Krstarice, i uz njenu svesrdnu pomoc sam uspela da napravim ovu slatku torticu. Hvala Steffi puno, puno...!!!

Tortica je bila namenjena mojim dragim prijateljima, koji su posle vise godina iscekivanja dobili dve preslatke unukice-bliznakinje i ovom torticom sam zelela da uvelicam njihovu srecu, radost, veselje... 

Neka su im zive i zdrave, srecne i radosne dve zvezdice malene i neka svojim decijim sjajem, smehom  i  cikom donesu toplinu i radost njihovim domovima!!!

30. 4. 2011.

Minjine voćne beze korpice






Recept možete pogledati ovde na Minjinom Blogu
Potrebno za 12 beze korpica:

4 belanca
200 gr šećera u prahu
1 kašika sirćeta
1 kašika gustina
1 vanilin šećer

Za fil:
3 žumanca
3 kašike šećera
40 gr maslaca
100 ml slatke pavlake
100 gr bele čokolade Milka (ili neka druga,po izboru)
vanilin šećer

i još treba:
jagode i kivi
krem fix
100 ml slatke pavlake

Jako često ih pravim jer su zaista dekorativne i lepe. Voće može po izboru - sezonsko. Što je najvažnije ove beze korpice (bez fila) bez problema mogu da stoje par dana u kutiji. Fil držite u friideru hermetički zatvoren. 
Praktično je kad spremate veća slavlja, ili vam banu nenajavljeni gosti, samo ih nafilujete i ukrasite voćem i imate čaroban desert koji će svakog oboriti s nogu.

Prijatno i uživajte :)))

25. 4. 2011.

Knjige pecivo - postanite i Vi članovi biblioteke :)))




Kad sam ugledala ovo pecivo, znala sam odmah da ću ga sa zadovoljstvom ''čitati'', i mogu reći da sam oduševljena ukusom i utiskom koji ovo divno pecivo ostavlja na okolinu :)
Dok su se pekle knjigice, moji su bili nestrpljivi kad će biti gotovo da bi prionuli na ''čitanje''... hehe... što imam ravnosne čitaoce u kući ;)!
Odmah smo postali obožavaoci ovih divnih knjigica sa divnim hrskavim koricama koje se lepo listaju i možete ih premazivati slanim i slatkim filovima, kako ko voli... po želji možete dodati i slovca od susama, lana, maka..., po izboru prema Vašim afinitetima!

Nadam se da ćete i Vi dragi moji čitaoci postati članovi ove živopisne biblioteke :)))
Hvala Biserki za ovaj divan recept i odličnu ideju!!!

Sastojci:
4 cup (šolja 2 dcl) brasna
1 jaje
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika shorteninga, ili putera
1 kašika secera
soli prema potrebi
1 suvi kvasac
mleko prema potrebi
puter za premazivanje

Glazura:
jedno zumance razmutiti sa malo mleka

Prijatno i uživajte!!!

Ovaj recept učestvuje za konkurs

24. 4. 2011.

HRISTOS VASKRSE!!!! SREĆAN USKRS!!!

Hristos Vaskrse, srećan Uskrs svim dragim posetiocima moga Bloga. Proslavite ga u miru, sreći, zdravlju i veselju u krugu svojih najmilijih!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF