Странице

Translate

7. 8. 2010.

Heljda ružice


Ružice od heljde

Sastojci

3 jaja
1/2 kg belog sira
2 šoljice od kafe kukuruznog brašna
1 šoljica od kafe kukuruznog griza
2 šoljice od kafe heljdinog brašna
1 prašak za pecivo
1.5 šoljice od kafe ulja
3 šoljice od kafe mleka

soli po ukusu

Priprema

Umutiti jaja i sir, pa dodati sastojke redom kako su nabrojani. Meni je nedostalo kukuruznog brašna pa sam jednu količinu zamenila sa belim pšeničnim brašnom, i mogu vam reći da ništa nije izgubilo od ukusa.
Odlično ide prilog sa sirom, kajmakom, pavlakom ili šta već volite. Isto su dobre i kad se ohlade.

3 коментара:

  1. probala sam napraviti nekoliko tijesta s heljdinim brašnom i dopalo mi se, ove ružice izgledaju prekrasno, ne znam jel bi meni tako uspjele

    ОдговориИзбриши
  2. Super recept :)) Volim heljdino brasno i koristim ga za svasta..:)))

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF