Странице

Translate

20. 7. 2011.

Boem torta - za Anin rodjendan



Ovu torticu sam pravila za jednu slatku Anu, moju lepu ljubimicu. Anči, ljubi te tvoja teta Jacamaca :)

Kore x 2:
8 belanca,
250 gr šećera, 
250 gr pečenih mlevenih oraha, 
3 kašike oštrog brašna

I Fil:
10 žumanaca,
250 gr šećera
7štangle čokolade i
250 gr putera


II FIL:
6 žumanca,
200 gr šećera,
5 kašike gustina,
0,5 litre mleka,
150 gr pečenih mlevenih oraha i
250 gr putera

I još treba:
800 gr. mešanog šumskog voća,
500. gr. šlaga i
mleko za šlag (po potrebi da bude jako čvrst)


za ukrašavanje:

grubo mleveni pečeni orasi,
perlice i sl.


Postupak:

Umutiti dobro belanaca, sa šećerom, dodati orahe i brašno, iliti u veliki pleh od rerne i  peći koru, tj. sušiti na 120 srepeni, oko sat vremena. Ovo sve zavisi od vaše rerne i veličine pleha u kojem pečete.  Pečenu koru raseći na pola.Ponoviti postupak za drugu koru na isti način.

I Fil:
10 žumanaca, 250 gr šećera kuvati na pari. Kada je skoro kuvano dodati 7 štangle čokolade, 250 gr putera, koji je predhodno dobro umućen, i sve sjediniti.

II FIL:
6 žumanca, 200 gr šećera, 5 kašike gustina,  pola litra mleka sjediniti i kuvati na laganoj vatri dok se ne skuva. U to dodati 150 gr. pečenih mlevenih oraha. Kad se ohladi dodati 250gr umućenog putera.

Filovati tortu: kora, fil sa čokoladom, šumsko voće, kora, fil sa orasima, šumsko voće, dok se ne utroši.

Ostataviti po malo jednog i drugog fila sjediniti zajedno i premazati tortu odogzo i sa svih strana. 
Ukrasiti šlagom i pečenim, grubo mlevenim orasima, perlicama i sl.

Prijatno i uživajte :)))



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF