Странице

Translate

28. 3. 2011.

Proja sa belim kukuruznim brašnom sa potočare



Belo kukruzno brašno sa potočare možete naći u svim bolje opremljenim supermarketima, puno je zdravije, ukusnije i slađe od ostalih vrsta kukuruznog brašna.

Sastojci:

3 šolje za belu kafu belog kukuruznog brašna sa potočare
1 prašak za pecivo,
mali soli
300 gr. feta sira
3-4 kašike kisele pavlake
2-3 kašike kajmaka
4 jaja
1 šolja mleka
1/2 šolje kisele vode
1/2 šolje ulja
semenke bundeve, suncokreta, susama, lana...

Pomešati sve suve sastojke, posebno izmiksati jaja, kajmak, sir, pavlaku, dodavati naizmenično brašno, ulje, mleko i kiselu vodu. Masa treba da je gušća nego za palačinke. Podmazati tepsiju, uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni, za to vreme neka vam smesa malo odstoji, brašno će da nabubri i smesa će postati malo gušća. Staviti u rernu podmazanu tepsiju da se ugreje, pa sipati smesu i staviti u rernu da se peče oko pola sata. Upola pečenja kad se malo uhvati korica izvaditi proju iz rerne i posuti je semenkama, pa vratiti da se ispeče do kraja.

U proju po želji možete pre pečenja dodati prethodno očišćen opran i iseckan na sitnije spanać, blitvu, koprive, praziluk. Ukoliko dodajete praziluk, treba ga prethodno malo propržiti na ulju.

Poslužiti toplo sa kajmakom, jogurtom ili čim želite. Ja sam ovog puta dodala i brokule kuvane na pari, samo par minuta (3-5), da budu a la dente.

Prijatno i uživajte!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF