Странице

Translate

17. 1. 2012.

Lučeni hleb - ne bacajte stari hleb!!!




Verujem da vam je sad za vreme praznika ostalo dosta starog hleba i da ne znate šta ćete sa njim, tako da velika količina završi u smeću, što je velika šteta i grehota, posebno kad pomislimo na milione gladnih usta koji nemaj ni mrvicu za goli opstanak.

Roditelji su me uvek učili, tako sam odgajana da hleb NIKAD ne bacam, uvek iskoristim za prženice, poparu (moji nisu oduševljeni sa njom ;)), tost, prezle, pitu sa sirom,  krutone...

Pretpostavljam da i većina vas ima neki svoj omiljeni recept kako spasiti stari hleb i ne baciti ga. 

Bilo bi lepo kad bi moje drage blogerice podelile svoja iskustva i postavile recepte na ovu temu :)))

Evo pokrećem akciju i pozivam vas da svaka koja ima zanimljiv recept podeli sa nama, kako bi doprinele da zajedno, u ime gladnih usta u svetu i oko nas, prebrodimo ova krizna teška vremena, a pre svega naučimo našu omladinu da hleb treba poštovati, ceniti i ne bacati ga!

Eh, evo jednog divnog, jednostavnog a efektnog recepta, a pre svega zanimljivog i ukusnog, koji sam videla na ovom prelepom, inspirativnom bugarskom blogu, koji obožavam i često ga posećujem. Skoknite do njega i pogledajte, ima divnih impresivnih recepata i fantastičnih fotografija :)))

Sastojci:
1 vekna starog hleba
sir kačkavalj ili sličan
beli luk
rastopljeni puter
susam
so i biber po ukusu
mladi crni luk (za dekoraciju-nije obavezno)

Postupak:
Stari hleb staviti u veći komad folije i iseći ga na kockice 2-3 cm, ali ne do dna. Sir takođe iseći na kockice. U svaki prorez hleba staviti po kockicu sira. Puter rastopiti i dodati par češnja belog luka, pa blago propržiti, dodati susam i preliti preko hleba. Na kraju dodati seckani mladi crni luk.

Peći zagrejanoj rerni i 15-20 minuta, dok se sir ne otopi i hleb porumeni.

Mere nisam pisala, nije ni Joli, znači ono što imate i koliko imate trenutno u frižideru. Verujem da ćete smisliti još bezbroj ukusnih kombinacija ;)))

Prijatno!!!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF