Странице

Translate

4. 1. 2013.

Božićna čarolija i medena kućica




I ove godine sam pravila medenu kućicu za mog malenog medenjaka... baš sam uživala igrajući se sa medenim kolačićima, dok je moja unukica stalno zapitkivala: ''bako, a ko živi u toj kućici, hoće li ta dečica da se igraju samnom, odakle je došao Deda Mraz, jesu li se irvasi umorili...''? 

Njena sreća i opčinjenost medenom kućicom je ponela i mene, pa smo izmislili novu bajku o medenoj dečici koja žive u medenoj kućici i čekaju medenog Deda Mraza da im donese poklone u medenim sankama koje vuku medeni irvasi ;))

Sad baki nisu baš nešto ispali ovi irvasi i sanke ;), malo su me namučili jer nikako nisu hteli da stoje uspravno, ali mojoj Lenkici to ni malo nije pomutilo čaroliju i opčinjenost njihovim izgledom. Dečija mašta može svašta, a pored njih i mi odrasli podetinjimo i zaplovimo u čarobni svet mašte i sanjarenja :))

Kako moja unukica raste, tako ja pored nje sve više postajem dete i u nekom trenutku se zapitam zašto sve te igrarije nisam praktikovala sa mojom decom dok su bile njenog uzrasta. Sad vidim da sam puno propustila sa njima, ali zato je tu moja Lenka i uz nju maksimalno uživam što me svojom dečijom opčinjenošću i nepresušnom maštom inspiriše da i ja sve češće uz nju podetinjim i mnogo mi je lepo što je tako:)))

Medenu kućicu možete praviti od bilo kog testa za suve medene kolačiće, prethodno pripremite šarene bonbonice, razne slatkiše i krenite u čaroliju... verujem da ćete uživati kao ja, jer kad vidite zanesene, srećne, dečije okice to će vam biti dovoljno... čarolija je tu!!!

Želim vam srećne novogodišnje i božićne praznike :)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF