Странице

Translate

9. 4. 2013.

Faširane šnicle ''Kornjačice'' i cool doručak za dečicu





Opet ja sa obrocima za dečicu ;) Šta ću kad me inspirišu i spremanjem za njih i ja podetinjim.

Prošli vikend smo imali malu gošću na ručku, Lenkinu drugaricu Dunju... joj da ste samo videli taj haos koji mogu trogodišnjaci da naprave u kući. Moja Lenka je načisto odlepila, a i Dunja ne zaostaje za njom ni malo.

Gledajući ih tako blesave, upitam se gde i kako se izgubi taj žar i ludost tokom odrastanja i baš mi je žao zbog toga, što i deca jednog dana postanu ozbiljni, preozbiljni ljudi i zaborave na onu bezbrižnost i ludost koja ih je tako lepo krasila u detinjstvu.

Malo je reći da sam taj vikend uživala sa njima i u njima, jeste da su me umorile i da mi je trebalo tri dana da dođem k sebi, ali napunile su mi baterije do sledećeg vikenda kad ćemo se opet družiti, sa Lenkicom sigurno, a nadam se i sa Dunjicom.

Vozile su rolere na obližnjem dečijem igralištu, padale, smejale se, vrištale, za užinu su ručkale palačinkice sa nutelom i bananama, voće, pa na podnevno spavanje, da baka može da spremi ručak.


palačinkice, sa bananom i Nutelom, Lenka naravno prazne ;)


a ovo nam je bio niskokaloričan doručak ;)


E da je to bilo spavanje odmah, već skakanje po krevetu, cika, vriska, ubeđivanje, da smo morali da ih odvojimo u zasebne sobe ne bi li se malo smirile i zaspale i pružile priliku i nama da malo odahnemo.

Malo je reći da su njih dve hiperaktivne, ne, one imaju energije za petoro nas odraslih u kući i posmatram ih kako i pored toga što nekontrolisano luduju iz njih vrca neka neopisiva ljubav, nežnost  i pažljivost jedne prema drugoj.

Divno je posmatrati decu u svoj toj njihovoj razigranosti, smehu i veselju.

Na rastanku je bilo suza u potocima, ali Dunja je morala da ide svojoj kućici, ubeđivala se sa tatom koji je došao po nju, i samo da ste čuli njene i Lenkine argumente, zgranuli bi ste se, njima ni današnji političari nisu ravni, hehe...

Bio je to divan, nezaboravan dan, koji će svima nama ostati u sećanju, verujem i devojčicama, mada su još male i da će njihovo prijateljstvo još dugo, dugo trajati :)

Da pređemo na recept, mada ovo može da bude i samo ideja, jer verujem da svako ima svoj favorit za pravljenje faširanih šnicli, a prilog možete odabrati po želji, ja sam odabrala pririnač, uz salaticu od crvenog kupusa i dajkon rotkve.

Sastojci:
500gr. mešanog mlevenog mesa
1 jaje
100gr. rendanog kačkavalja
1 suva kriška hleba
malo mleka da se hleb natopi
1 glavica crnog luka sitno iseckanog
2 češnja belog luka sitno iseckanog
so, biber, peršun

i još treba:
koktel viršle
suve slaninice i
karanfilić za oči

Od svih gore navedenih sastojaka dobro sjediniti smesu, zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u frižideru oko sat vremena da se meso malo odmori i da se prožmu svi začini.

Formirati šnicle u obliku kornjačica, prekriti ih sa suvom slaninom, od viršlica napraviti noge, glavu i rep, dodati karanfilić za oči, poređati na tepsiju pokrivenu pek papirom i peći oko pola sata na 180 stepeni.

Za to vreme skuvati pirinač ili pripremiti drugi prilog po vašoj želji, napraviti lepu sezonsku salaticu i uživati sa vašom dečicom :)

Prijatno!!!






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF