Странице

Translate

14. 4. 2011.

Posne pitice od pečuraka, heljde i soje

Ako postite ili ste vegetarijanac, evo lepih pitica, jako ukusnih i pre svega zdravih! Ukoliko ne postite i niste vegetarijanac, svejedno, mogu se spremiti za ukusan doručak ili večeru :)

Sastojci za fil:
500 gr. tankih kora za pitu
500 gr. pečuraka - šampinjona
2 glavice crnog luka
1 veza sremuša
1 šolja od 2 dl. heljde
1/2 šolje sojinih ljuspica
so
biber
začini po želji
susam, lan, suncokret, golica...


Za premazivanje:
1/2 dl ulja
1/2 dl vode

Fil:
Crni luk iseći tanko na kockice i prodinstati na ulju, dodati šampinjone isečene na listiće, so, začine po izboru i dinstati dok voda koju su pustile pečurke ne ispari.

Za to vreme zrna heljde oprati iz nekoliko voda i skuvati, ne treba puno, kuvana je za 15-tak minuta.
Sojine ljuspice potopiti u toploj vodi da nabubre, dobro iscediti i dodati sa kuvanom heljdom u izdinstane pečurke.
Na kraju dodati prethodno opran i na listiće isečen sremuš, koji ne treba pržiti.

Za premazivanje kora prokuvati zajedno 1/2 dl ulja i 1/2 dl vode.

Postupak:
Kore iseći po dužini na pola, poprskati svaku polovinu sa vrelim uljem i vodom i staviti po 1-2 kašike fila. Savijati kore u rolnice i slagati u tepsiju u koju ste prethodno stavili pek papir.
Ponavljati postupak dok se ne utroše sve kore i fil. Meni je bila potrebna velika tepsija od šporeta da bi sve pitice stale.

Na kraju svaku piticu premazati sa preostalim uljem i vodom i posuti susamom ili semenkama koje želite (lan, suncokret, golica...

Peći u prethodno zagrejanoj rerni dok ne dobije lepu rumenu boju.
Pitice su jaaako ukusne i dekorativne, a sremuš im da poseban ukus i aromu.

Prijatno i uživajte!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF