Странице

Translate

2. 6. 2012.

Fazan sa pancetom, kruškama i čokolaom






Kad kažemo čokolada odmah pomislimo na poslastice, ja sam malo eksperimentisala i napravila fazana sa čokoladom, narandžom, kruškama i pancetom. Dodala sam i malo čili papričice, da  pojačam ukus. 

Bili smo iznenađeni i oduševljeni neobičnom i neočekivanom eksplozijom ukusa i mirisa.


Sastojci:
 
kk = kafena kašičica
kaš = supena kašika

1 fazan
1 kk
Himalajske soli
50 g gorke čokolade (70%)

150g pancete
malo majoneza


Za marinadu:
1
kk Himalajske soli
1/2 kk cimeta u prahu
1 čili papričica
1 kk dumbira u prahu
beli biber
2 kaš maslinovog ulja
sok i kora od jedne narandže


Za prilog:
 3 šargarepe
2 korena paštrnaka
1 koren peršuna
1 manji koren celera

3 kruške vijamovke
1 veća glavica belog luka

1 veća glavica crnog luka


Priprema:

Fazana očistite, operite, posušite, namažite mešavinom za marinadu i ostavite da odstoji u frižideru bar sat vremena.

Čokoladu otopiti na pari i premazati fazana sa unutrašnje strane, odozgo premazati sa majonezom zaviti u foliju i peći na 180 ctepeni pola sata.

Nakon pola sata skinuti foliju, na dno tepsije u kojoj se peče poređati na kolutove isečen crni luk, dodati očišćeno korenasto povrće i beli luk - u ljusci. Vratiti fazana, peći još 15-20 minuta i sve prelivati sa marinadom. Pred kraj pečenja fazana obložiti listićima pancete, dodati kruške koje smo prethodno oljuštili i kratko zapeći da panceta porumeni, ali paziti da se kruške ne prepeku.


Služiti sa sezonskom salatom.


Prijatno!!!






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF