Странице

Translate

21. 1. 2011.

Braunis (Brownies) sa đumbirom i karamelom





Sastojci:

4
cela jajeta
160 gr.
putera
150 gr.
šećera
200 gr.
crne čokolade
100 gr.
brašna
1/2 kesice
praška za pecivo
2 kašike
kakaoa
2 kašičice
Nes kafe
prstohvat
soli
100 gr.
sitno seckanih ili krupno mlevenih oraha



2 kašičice ekstrakta vanile
đumbira u prahu (po ukusu i po želji)

Priprema:

Na pari rastopite čokoladu sa puterom. Dodajte Nes kafu i kakao, promešajte pa skinite s vatre da se prohladi. U posebnom sudu dobro umutite jaja sa šećerom, zatim dodajte ekstrakt vanile i so pa sjedinite sa prethodnom smesom i dobro promešajte. Zatim polako dodajte kašiku po kašiku brašno pomešano sa praškom za pecivo, orasima i đumbirom (po želji).
Peći u plehu na masnom papiru (debljina smese u plehu ne treba da prelazi 2 cm) oko 30 minuta na 180°C.
Prohlađen kolač isecite na kocke i poslužite sa karamel kremom.

Napomena: unutrašnjost braunisa ne treba da bude suva.

Recept za karamel možete pogledati ovde: http://www.coolinarika.com/recept/773735/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF