Странице

Translate

11. 1. 2011.

Milicina štrudla



Ova divna sočna štrudla je rađena po Milicinom receptu, ona je nazvala ''Plitvička štrudla'' original recepta možete da pogledate ovde http://www.coolinarika.com/recept/plitvicka-strudla/ a ja joj dajem ime po autoru ovog predivnog recepta...

Malo sam izmenila recept, jer mi volimo jako puno fila, a i nisam imala trenutno sve sastojke koje zahteva recept i povećala količina za pola...pa evo i moje varijante:

Sastojci:

Testo:

  •  1,5 kg brašna
  •   6 dl jogurta ili kisele pavlake
  •  1,5 sveži kvasac
  •  1 prašak za pecivo
  •  4 jaja
  •  4 kašike šećera
  •   malo soli
  •   3 dl ulja
  •   3 dl mleka

Fil: od maka i oraha

  •   400 gr. maka 
  •   200 gr. oraha
  •   300 gr. šećera
  •   200 gr. suvog grožđa
  •   200 gr. brusnica
  •   5 dl vrelog mleka
  •   3 vanilin šećera
  •   džem od kajsija (ili po želji bilo koji)
  • Fil od sira

  •  400 gr. neslanog sremskog (krem) sira
  •  300 gr. šećera
  •  100 gr. suvog grožđa
  •  2 jaja
  •  2 vanilin šećera
  • po želji u fil od oraha i maka možete dodati cimet, morsko orašče i dr. šta volite...
 Postupak 
Od svih sastojaka umesite testo, ostavite na toplo da naraste dok ne udvostruči volumen, za to vreme pripremite nadeve.
Sa 3,5 dl. vrelog mleka poparite mak, dodajte 200 gr. šećera, 1 vanilin šećer, suvo grožđe i ostavite da se hladi.
Sa 1.5 dl. vrelog mleka poparite orahe, dodajte 100 gr. šećera, 2 vanilin šećera i ostavite da se hladi, zatim dodajte suve brusnice i džem
Za nadev od sira pomešajte sve sastojke.
Testo podelite na 4 dela. Svaki deo razvaljajte na širi pravougaonik.
Filujte štrudle, umotajte ih u rolat i složite u podmazanu tepsiju
Pustite je malo da naraste i pecite je dok ne dobije rumenu boju, zavisi od rerne, oko pola sata.
Poslužite posuto vanilin šećerom i šećerom u prahu.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF