Странице

Translate

10. 2. 2011.

Medena kućica za bakinog medenjaka

Recept je sa Foruma Krstarica PDF Kulinarstvo od prekrasne mlade žene Hello Kitty, koja osvaja svojim savršenim torticama, kolačima, slanišima ...
Ovo je copy-paste recepta, samo sam udvostručila sastojaka, jer sam planirala da napravim i medene kolačiće za moju malu unukicu.

Danima sam se spremala za pravljenje ove kućice, skupljajući recepte, ideje, a pošto nemam modlica za medene kolačiće, štampala sam slike sa neta, seckala, zatim stavljala na rastanjeno testo i po njima sekla medenjake.

Sastojci:
500gr brašna
čajna kašičica sode bikarbone
150gr maslaca ili margarina
150gr šećera u prahu
2jaja
150gr meda
cimet, muskatni oraščić, đumbir u prahu, anis

za ukrašavanje:
Rojal masa, bombone raznih boja i oblika 
Postupak:
Umesiti glatko testo od navedenih sastojaka i ostaviti da se odmori 1 sat u frižideru, može i celi dan. Napraviti kuglice, ređati na pek papiru i pecite na 180 stepeni oko 12-15 min, kada se izvade iz pećnice su još uvijek mekana kasnije otvrdnu.
Za kućicu i medenjake istanjite testo na oko 0,5 cm debljine.Seći željene oblike, ređati na pek papir i peći 8-10 minuta.

Rojal masa:
1 belance
200gr šećera u prahu
1 kašičica limunovog soka

Belanca lagano umutiti i dodati kašiku po kašiku prosejanog šećera u prahu.
Pred kraj dodati sok od limuna i mutiti još malo.
Smesa mora biti gusta i sjajna.
Podijeliti u nekoliko posudica i dodati boje.


Postupak rada:

Evo nekoliko slika medenjaka
Od duple mere ispekla sam veliku medenu kućicu, puno medenjaka i pošto mi je ostalo testa pokušala sam da napravi i ove staklene kolačiće, koji i nisu nešto uspeli kako sam očekivala...
Takođe, napominjem da je dupla mera za Royal glazuru previše, pa sam ispekla i dva puna pleha puslica koji su vrlo dobro ispale...
Mogu vam reći koliko sam se mučila oko seckanja modlica od papira, toliko sam uživala dok sam ukrašavala medenu kućicu... vratila sam se u dane bezbrižnog djetinjstva... Verovatno je još uvijek duboko skriveno u meni dete koje se voli igrati:)))
Sada kao baka preslatkoj djevojčici nije mi bilo teško da probdim dve besane noći. Sa nestrpljenjem sam čekala dan kad će unukica doći i videti je...

Ona je još uvek mala, ima samo 15 meseci, ali ja ne mogu opisati njene oči, radost i oduševljenje kad je videla kućicu i medenjake... Svako jutro kad se probudi ručicama pokazuje na kućicu i raduje se kao prvi dan kad je ugledala.

Zbog njenog osmeha i radost baki, ništa nije teško napraviti!



 






s mamom i tatom

 Moje tri najveće ljubavi za koje pišem ovaj blog



... i na kraju s bakom koja je voli najviše na svetu!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF