Moji ukućani obožavaju ovaj kolač, a ja se nećkam, jer mi je nekako pipav za pravljenje, a i ostane dosta kreme, pa otpadne od biskvita… E, ovaj put sam se dosetila pa sam to iskoristila i tako je nastao moj sledeći recept Kolač ‘’da se ne baci’‘
Sastojci
| Biskvit: | |
| 6 | jaja | 
| 6 kašike | šećera | 
| 6 kašike | brašna | 
| 3 kašike | kakaoa | 
| 1 | prašak za pecivo. | 
| Fil: | |
| 1 l | mleka | 
| 12 kašike | gustina | 
| 1 | margarin | 
| 300 gr. | prah šećera | 
| 2 | vanilin šećera | 
| kokos | |
| čokolada | 
Priprema
Od navedenih sastojaka umutiti biskvit i ispeći u tepsiji od šporeta, da bude što tanji.FIL:
U 1 l mleka, skuvati 12 kašike gustina, pazeći da se ne naprave grudvice. Na kraju dodati vanilin šećer.
Kad se ohladi pomešati sa 1 margarinom koji ste prethodno umutili sa prah šećerom.
Sa malom modlicom vaditi krugove, sastavljti po dva kruga sa filom, okolo šubarice takodje premazati filom i složiti u plastičnu posudu koja se hermetički zatvara. Držati u frižideru.
Drugi dan pred služenje površinu šubarica premazati otopljenom čokoladom ili topingom od čokolade.
Šubarice što duže stoje to su ukusnije, sočnije i mekše (ako uspete da ih spasete od napasnika za drugi ili treći dan).

 
 















