Sastojci za 4 osobe
| 2 kom. | belih bubrega |
|---|---|
| 1 glavica | belog luka |
| 1 dl | belog vina ili soka od limuna |
| 1/2 l | vode |
| kora od limuna | |
| 2 glavice | crnog luka |
| 400 gr. | pečurke |
| biber u zrnu | |
| so, vegeta, začini po želji |
Priprema
Bele bubrege oljuštiti od opne, iseći na ploške i potopiti u pac jedno dva sata.Pac pripremiti od belog vina (ili limuna), vode, kore od limuna, i 2-3 češnja belog luka.
Nakon toga, ih oprati, posušiti i iseći na sitnije komade.
Za to vreme upržiti crni luk, iseckan na kockice, dodati bele bubrege i dinstati 10-tak minuta.
Dodati pečurke isečene na listiće, još malo prodinstati dok ne ispari sva voda i pred sam kraj dodati 2-3 češnja belog luka.
Začiniti po ukusu sa vegetom, biberom i dr. začinima koje volite.


Нема коментара:
Постави коментар