Странице

Translate

7. 8. 2010.

Beli kolač ili Kolač ‘’da se ne baci’’

U originalu je ovo recept za Beli kolač, ali sam ja malo iskombinovala pošto mi je ostao biskvit od Šubarica i krema, pa je nastao ovaj kolač ‘’da se ne baci’‘

Kolač ‘’da se ne baci’’ ili Beli kolač

Sastojci


Biskvit:
4 jaja
350gr šećera
2 šoljice od kafe ulja
2 šoljice od kafe mleka
250 gr. brašna
1 prašak za pecivo
2 kaš. kakao

FIL:
1/2 l. mleka
1 žumance
4 kaš. oštrog brašna
1 margarin
250 gr. šećera

orasi ili kokos po želji

čokolada
2 vanilin šećera

Priprema

Od navedenih sastojaka napraviti biskvit x 2.
Peći kore u tepsiji od šporeta pa kad se prohladi iseći ga na dva jednaka dela.
U treći biskvit dodati 2 kašike kakaoa i ispeći u duplo manjoj tepsiji .
FIL:
Skuvati pola litra mleka, 4 kašike oštog brašna, na kraju kad se prohladi dodati 1 žumance i vanilin šećer.
U dobro ohladjenu kremu dodati prethodno umućen 1 margarin, sa 250gr šećera u prahu, pa u fil dodati orahe ili kokos po želji.
Redjati: izmedju dva bela biskvita, staviti fil i crni biskvit.
Na kolač staviti preliv od čokolade.
kocka

Posluživanje

Ovaj kolač sam malo izmenila, jer mi je ostalo dosta fila od Šubarica u koji sam stavila delove biskvita koji su otpali dok sam sekla Šubarice. Jedan deo crnog biskvita od Šubarica sam iskoristila za i stavila u sredinu kolača. Beli biskvit sam pekla samo 1x i isekla ga na pola. Tako sam kombinacijom dobila dva kolača.
dva odjednom

3 коментара:

  1. odlično si to iskombinirala, kod mene se svi ostaci pojedu tako da nemam potrebe kombinirati još neki kolač a ne daj Bože da se mora nešto bacati :)

    ОдговориИзбриши
  2. Odlicn oizgleda, nikako kao da je napravljen od ostataka!

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF