Странице

Translate

19. 2. 2010.

LEDENE KOCKE by me

Ovaj kolač je omiljen u mojoj porodici, a i šire… Brzo se sprema, nije skup, a lagan je jer se kuva sa dodavanjem vode, koja ga čini lakšim za probavu.


Sastojci za 20 osoba

6 jaja
6 kaš. brasna
2 kaš. kakaoa
1 prašak za pecivo

PRELIV
350 gr. šećera
2 dl vode

BELA KREMA
1 l. mleka
15 kaš. oštog brašna
15 kaš. šećera
3 vanilin šećera
0,5 l vode
1 puter ili margarin
200 gr. prah šećera

GLAZURA OD ČOKOLADE
200 gr. tamne čokolade
2 kaš. ulja
5 kaš. mleka

Priprema

BISKVIT:
Penasto umutiti 6 belanca, pa dodati 6 žumanca, 6 kašike brašna, 1 prašak za pecivo, 2 kašike kakaoa i peći u podmazanoj tepsiji od šporeta.
PRELIV:
Ušpinovati 350 gr. šećera sa 1 čašom vode i preliti preko kore.
BELA KREMA:
1 l mleka skuvati sa 15 kašika oštrog brašna i 15 kašika šećera u ekspres loncu od 2l. za kuvanje mleka.
Kuvati duže vreme dok se brašno ne ukuva, postepeno dodavajući 0,5 l vode.
Ostavit da se krema dobro ohladi.
Posebno dobro umutiti puter ili margarin sa 200 gr prah šećera i pa u to dodati prethodan dobro ohladjen fil.
Staviti kolač u frižider da se ohladi i sutradan preliti sa glazurom od čokolade.
U posudu izmešati sve sastojke za glazuru od čokolade i postepeno zagrevati dok se ne otopi. Ne sme da provri!
Prohladjenu glazuru preliti preko kolača.
Dok sam ja servirala i ukrašavala potamaniše mi pola kocki

2 коментара:

  1. Анониман20. март 2010. 12:12

    Interesuje me zasto u kori nema secera? Jel to tako treba ili si mozda kojim slucajem propustila?
    Hvala unapred :) Kolaci su ti SUPER !

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман20. март 2010. 12:14

    Ahaaaaa...sad sam shvatila...preliv sam propustila :)

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF