Странице

Translate

11. 8. 2010.

Slano srce


SLANO SRCE

Ovo je srce posvećeno mom dragom i pravljeno za 30 godina braka. Vrlo jednostavno i brzo se napravi.

Sastojci

1 pakovanje lisnatog testa
500 gr. švapskog sira
1 čaša kisele pavlake
1 žumance za premazivanje

kuvana cvekla

par zrna šarenog bibera

so, biber, malo mleka

Priprema

Lisnato testo rastaniti na debljinu 1 cm. i iseći u obliku srca, te staviti u podmazan kalup srca i izbosti viljuškom na par mesta.
Od preostalog testa napraviti pletenicu i staviti po zidovima kalupa.
Umutiti žumance, dodati mleko i premazati pletenice.
Umutiti švapski sir sa pavlakom, začiniti po ukusu.
Premazati sa umućenim sirom i pavlakom i peći dok ne porumeni.
Ukrasiti sa srcima od kuvane cvekle koje iseći sa modlicama u obliku srca ili po vlastitoj inspiraciji.
Posuti zrncima šarenog bibera i mlevenim biberom.
Ukrasiti peršunom

OD SRCA-SRCU

Servirano

Prijatno!!!

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF