Странице

Translate

11. 8. 2010.

Pita sa pečenim paprikam

Pita sa pečenim paprikam

Dekorativna je i ukusna, pogodna za neka veća okupljanja jer može da se pripremi dan ranije, tako da imate više vremena za pripremu drugih delicija…

Sastojci

1 pakovanje kora za gibanicu
2 kg pečenih i oljuštenih paprika
400 gr krem sira ili sremskog (švapskog) sira
4 dl kisele pavlake
6 jaja
200 gr. suhomesnato (šunke, pršute, bilo koje jače kobasice)
200 gr kačkavalja
5 kaš. ulja
6 kaš. griza
1 kaš. brašna

so po ukusu

Priprema

U podmazanu tepsiju složiti 3 kore za gibanicu prethodno poprskane mešavinom ulja i vode.
Preko treće kore posuti 1 kašiku griza, pa poredjati polovinu očišćenih paprika koje posolite i pospete sa 2 kašike griza.
Ponovo složiti 3 kore za gibanicu prethodno poprskane mešavinom ulja i vode.
Nakon toga staviti izrendano suhomesnato (šunke, pršute, bilo koje jače kobasice) i izrendani kačkavalj
Opet složiti 3 kore za gibanicu prethodno poprskane mešavinom ulja i vode.
U medjuvremenu umutiti 6 belanca i dodati im krem sir pa sipati preko kore.
Ponovo složiti 3 kore za gibanicu prethodno poprskane mešavinom ulja i vode.
Kore posuti 1 kašikm griza, pa poredjati drugu polovinu očišćenih paprika koje posolite i pospete sa 2 kašike griza.
Ponoviti postupak sa još tri kore prelivene sa uljem i vodom.
Na kraju umutiti smesu od 6 žumanaca i 2 kisele pavlake, 1 kašikom brašna i praškom za pecivo.
Preliti ovu smesu preko pite i peći u prethodno zagrejanoj rerni dok ne dobije zlatnu boju
Seći na kocke i poslužiti
Za ovu pitu je potrebno 15 kora za gibanicu, (obično toliko i ima u pakovanju od 1/2 kg.).

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF