Странице

Translate

11. 8. 2010.

Posan prebranac by my darling



Posan prebranac by my darling

Evo ručka kojim je my darling mene danas iznenadio… Zar nije lepo od njega? I veeeeoma ukusno… posebno kad dodjete umorni s posla!

Sastojci

1 kgpasulja tetovca ili gradištanca (ili bilo koji dr. beli pasulj)
1 kgpraziluka
2 dl.ulja
2 listalovora

Vegeta, so, biber, ljuta aleva paprika
2 srednje glavicecrnog luka
1 glavicabelog luka

Priprema

Pasulj očistiti, oprati iz nekoliko voda i naliti toplom vodom, pa ostaviti da prenoći
Sledeći dan (pasulj je nadošao), staviti da ga da provri, pa prosuti tu vodu, da bi manje nadimao.
Naliti mlaku vodu da pasulj obgrezne, staviti pasulj da se kuva, sipati so po ukusu, 2 lista lovora i na kockice isečen crni luk i kuvati ga dok ne omekša.
Za to vreme oprati praziluk, iseći ga na sitna rebarca, posoliti i propržiti na malo ulja na jačoj vatri dok ne omekša (ali ne sasvim) i ispari sva voda.
Kad je pasulj kuvan, upržiti na ulju na kockice iseckan beli luk, dodati ljutu alevu papriku i zapržiti pasulj, te ostaviti da se još malo kuva na tihoj vatri.
Pasulj doterati po ukusu dodajući mu Vegetu i biber.
U vatrostalnu posudu sipati polovinu kolečine pasulja, preko toga sipati upržen prazi luk, pa ostatak pasulja.
Staviti u dobro zagrejanu rernu da se peče, dok voda ne uvri i on dobije zlatnu boju
Još je ukusniji ako ga zapečete u zemljanom djuveču koji podnosi visoku temperaturu.
Uz ovo jelo odlično ide salata od slatkog ili kiselog kupusa, cvekle, ili neka druga kisela salata.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF