Странице

Translate

26. 2. 2010.

Torta Španski vetar

Ovu tortu smo pravili za Božić, kao i svake godine, ovo je standardna torta za veća slavlja i okupljanja, jer je jako ukusna, kremasta i izdašna. Ovo je recept moje majke i njoj je posvećena!!!
 


Sastojci za 20 osoba

12 jaja
2 kašike sirćeta
1 limun – sok
700 gr šećera
15 kašika šećera
8 kašika brašna
3 kašike gustina
1 l. mleka
1 puter ili margarin
100 gr proprženog i samlevenog lešnika
200 gr proprženih i samlevenih oraha
2 vanilin šećera
500 gr. šlaga

mleko po potrebi za šlag

proprženi i samleveni lešnici i orasi za ukrašavanje torte

Priprema

KORA x 2:
Ispeći koru od 6 belanca, 1 kašike sirćeta ili sok od 1/2 limuna i 350 gr. šećera. Rernu zagrejati na 250C, pa smanjiti na 100C i sušiti više od sat vremena.
Ohlađenu preseći na pola. Ponoviti postupak još jednom.
FIL:
12 žumanca umutiti sa 15 kašike šećera, 8 kašike brašna i 3 kašike gustina, pa razrediti sa 100 gr. mleka i zakuvati kao puding u preostalu litru mleka. Kad se ogladi pomešati sa 1 umućenim puterom ili margarinom, pa dodati 100 gr. proprženog i samlevenog lešnika i 200 gr. mlevenih oraha i 2 vanilin šećera.
Umutiti 500 gr. šlaga, pa filovati: kora, fil, šlag, dok se ne utroši.
Na kraju ukrasiti sa dosta šlaga koji se ne premazuje preko kore, već se nabacuje, da ispadne talasasto. Preko posuti sa proprženim, samlevenim lešnikom i orasima.
presek

3 коментара:

  1. Анониман25. јул 2011. 01:58

    Sjajna tortica, sjajan recept, uvek je rado pravim a još radije probam :)

    ОдговориИзбриши
  2. Me gusta mucho tus recetas,ya haré alguna muchos besos

    ОдговориИзбриши
  3. *Hvala draga, i nama je ovo omiljena torta :)

    * Muchas gracias querida María, y su blog es muy bonito, con mucho gusto le siga :)

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF