Странице

Translate

26. 2. 2010.

KIVI TORTA

Kivi spada medu najzdravije voce. Sadrži vitamine B grupe, kao i vitamine A i C. Najbolje ga je jesti u svežem stanju svakog dana narocito zimi u vecim kolicinama, jer jača imunitet, štiti od prehlade, smanjuje rizik od nastanka mnogih bolesti, a pomaže i protiv glavobolje i stresa.
Zato iskoristite ovu čarobnu voćku i napravite jednu divnu poslasticu.

 

 


Kora x 2
8 belanca
200 gr. šećera
2 kašike sirćeta

Fil:
16 žumanca
350 gr. šećera
1 margarin
200 gr. oraha
100 gr. čokolade
2 kom. ledeni desert Eskimko od vanile
200 gr. šlaga
1 kg kivija + za ukrašavanje

Priprema

Umutiti 8 belanaca sa 200gr kristal šećera i 2 kašike sirćeta. Sve dobro umutiti kao za pusle.
Dobro podmazan pleh posuti brašnom. Pažljivo sipati smesu u pleh i sušiti koru na 150 stepeni oko 1 sat.
Ispeći dve ovakve kore.
Za fil kuvati na pari 16 žumanca sa 350 gr. šećera i kad se malo prohladi dodati dobro umućen 1 margarin.
Fil podeliti na 2 dela.
U jedan deo dodati 200gr oraha i 100gr čokolade seckane na kockice.
U drugi deo fila staviti već umućeni ledeni desert od vanile, (Eskimko), i očišćen i izblendiran kivi.
Na ohlađenu tortu dodati prvo fil sa orasima, pa onda fil sa kivijem koji ste prethodno sipati u špric za tulumbe.
Ovaj red fila možete kombinovati sa šlagom kao što je prikazano na slici
Preklopiti sa drugom korom.
Ukrasiti po želji.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF