Читаоци

Translate

PinMe

Follow Me on Pinterest

Printfriendly

Print Friendly and PDF

26.02.2010.

Kinoa (Quinoa) crvena sa povrćem

Kinoa (quinoa) je jedna od nutritivno najvrednijih namirnica na planeti. To je prastara žitarica kojom su se hranile drevne Inke, a koja sadrzi proteine koji se lakse vare od proteina iz mesa i jaja.
Ova žitarica je odličan izvor mnogih vitamina u minerala uljučujući vitamine B grupe, magnezijum, vitamin E, fosfor i veoma važan – cink, ne sadrzi gluten.
Izuzetno je zdrava, vrlo ukusna i lako se i brzo priprema, odlično kombinuje sa povrćem i mesom.


200 gr. Kinoe (Quinoa) crvene
400 ml. vode

morska so po ukusu
1/2 kg raštana ili slatkog kupusa
300 gr. šargarepe
200 gr. bundeve
1 struk praziluka
3 češnja belog luka

maslinovo ulje

peršun

Priprema

Crvenu kinou (Quinoa) očistiti i dobro oprati pod mlazom vode, pa skuvati u vodi poklopljeno jedno 10-tak minuta (odnos vode i kinoe treba da bude 2:1).
Ostaviti je poklopljenu da odstoji još desetak minuta da upije svu tečnost.
Za to vreme posebno skuvati na pari povrće (raštan ili kupus, šargarepu i bundevu.
Praziluk sitno iseckati i prodinstati par minuta na vodi.
Svo povrće treba da bude krckavo – a la dente.


Pometati povrće sa kinoom, dodati beli luk iseckan na listiće, preliti maslinovim uljem, posoliti morskom solju i kratko par minuta propržiti na laganoj vatri da se sastojci prožmu.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Pin