Странице

Translate

19. 4. 2014.

Uskršnja pogača




Sastojci:
0,5 kg brašna
2 dl jogurta (na sobnoj temperaturi)
0,5 dl ulja
1/2 svežeg kvasca
kašičica šećera
so
semenke bundeve i susama za dekoraciju
1 žumance i 2 kašike mleka za premazivanje


Postupak:
U malo toplog mleka razmutiti kvasac sa kašičicom šećera i kašičicom brašna.

Kad se kvasac aktivira, dodati brašno, jogurt, ulje i so, pa umesiti glatko testo. Ostaviti na sobnoj temperaturi dok se količina ne udvostuči. Premesiti testo, oblikovati u pogaču, premazati žumancetom u koje ste dodali malo mleka, ukrasiti semenkama i lagano sa pek papirom prebaciti u tepsiju u kojo ćete peći.

Dok se rerna ugreje na 180 stepeni neka vam testo miruje, zatim pogaču peći oko 25-30 minuta. Kad se malo prohladi, izlomiti je na parčiće i služiti uz uskršnji ručak.

Prijatno i uživajte sa vašim ukućanima na ovaj najlepši, najradosniji hrišćanski praznik!!!


2 коментара:

  1. Прекрасна погача, много е красива! Желая ти светли и вкусни Великденски празници, мила.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Благодаря ви много за посещението на моята скъпа Joli, и аз за вас и семейството ви пожелавам всичко най-добро за Великденските празници :)

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF