Странице

Translate

8. 1. 2014.

Srećan Badnji dan uz ove posne kupus kifle







Svim pratiocima i posetiocima mog bloga želim srećan Badnji dan, da ga proslavite u zdravlju, miru, slozi i ljubavi sa svojim najmilijima!!!


Kupus kifle - posna varijanta

Sastojci:

Testo:
1 kg mekog brašna
5 dl mlake vode
1 dl ulja
1 kašičica šećera
40 g svežeg kvasca
1 kesica praška za pecivo
2 dl ulja
1 kašika soli

Fil:
250 gr. posnog margarina

Priprema:
U malo tople vode staviti šećer, dodati kvasac I dve kašike brašna. Sacekati da se kvasac rastopi I pojave mehurići.

U posudu za mešenje prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodati so i nadosli kvasac, te umesiti glatko testo koje se ne lepi za ruke. Ne treba ga puno mesiti, samo dok se sjedine svi sastojci i pojave mehurići. Prekriti ga krpom i ostaviti da nadodje i udvostruči količinu.

Testo podeliti na tri dela, rastanjiti u pravougaonik I svaki deo premazati sa prethodno dobro umućenim margarinom, pa uviti testo u rolat i seći uz pomoć tanjirića u cik-cak.

Slagati ih na tepsiju prekrivenu pek papirom i ostaviti ih desetak minuta na toplom da malo narastu dok se ne ugreje rerna.

To isto ponoviti i sa druga dva rolata.

Možete ih posuti susamom, kimom, krupnom morskom solju ili ostaviti natur.

Peći ih na 180 stepeni dok ne dobiju lepu rumenu boju.

Prijatno!







2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF