Evo jednog lepog hladnog predjela za vaše svečane trenutke, a možete i za običan dan da sebi priuštite malo drugačiji obrok. Iskoristite dok još ima plavog patlidžana po povoljnoj ceni :)))
Sastojci:
1 veći ili dva manja plava patlidžana
1 krastavac
1 paradajz
100 gr. feta sira
1 dl kisele pavlake
3-4 kom. crne masline
so
za paniranje:
brašno i ulje
Postipak:
Plavi patlidžan iseći na tanke krugove,
posoliti, i ostaviti 20-tak minuta da puste gorčinu. Nakon toga ih isprati pod
mlazom tople vode, ocediti od suvišne tečnosti, uvaljati u brašno i kratko
propržiti na vrelom ulju sa obe strane. Staviti na kuhinjski ubrus da upije
višak masnoće.
Ostaviti da se ohladi, pa složiti na tanjir
u obliku paunovog repa. Izmrviti feta sir i sjediniti sa kiselom pavlakom.
Svaki komad patlidžana premazati sa smesom od sira i pavlake.
Krastavce i paradajz iseći na tanke kriške
i poređati na kriške plavog patlidžana. Ukrasiti sa crnim maslinama.
Prijatno!!!
Jako dekorativno i odlično, sudeći po sastojcima koje sve do jednoga volim.
ОдговориИзбришиse anche l'occhio vuole la sua parte ,qui è proprio perfetto, una coreografia perfetta,bravissima
ОдговориИзбришиciao a presto
kao i oko želi svoj dio, ovdje je upravo savršen, savršena koreografija, vrlo dobar
Pozdrav za vas uskoro
Veoma dekorativno i zanimljiva ideja za neke specijalne prilike. Jaco, mogu li da ti postavim pitanje vezano za jednu tvoju tortu, ali preko e-maila.Ja ću ti ovde ostaviti svoj: ankicadujakovic@gmail.com, pa mi se molim te javi. Možda imaš e-mail na blogu, ali ja imam problem kad dođem ovde kod tebe na blog, imam jako usporen pregled, kompjuter mi baguje i to je jedan od razloga zašto ne mogu da te tako često posećujem i pretražujem sadržaj tvog bloga. Možda je problem u broju aplikacija koje imaš, jer moj kompjuter je prilično loš u svakom pogledu, a onaj što koriste deca nikad nije slobodan.Pozdrav, Ankica.
ОдговориИзбришиUn simpatico e colorato antipasto:-)
ОдговориИзбришиOvo je super Jaco, dekorativno a jako dobro, i izgleda baš kao paunov rep !
ОдговориИзбришиovo mi je baš zapelo za oko, vrlo efektno
ОдговориИзбришиSeu blog é uma benção!
ОдговориИзбришиDepois de ver esta receita, fiquei com água na boca...
Seus artigos são preciosos para nós leitores do seu espaço.
A propósito, caso ainda não esteja me seguindo, deixo o convite, retribuirei o carinho com todo amor em Cristo Jesus.
Afetuosamente,
***Lucy***
P.S. Recomendo o blog do irmão J.C., mensagens abençoadoras; acesse e confira.
http://discipulodecristo7.blogspot.com/
Честита Нова година!!!
ОдговориИзбриши