Ove divne kremaste tikvice sam pravila odavno, čim je objavljen recept na Coolinarici naše drage Biserke divne žene sa savršenim receptima, zavirite malo kod nje i sigurno ćete otkriti nešto po svom ukusu.
Hvala ti puno Biso draga <3 za ovaj divan i za sve ostale recepte, koje nesebično deliš sa nama :))
Recept je copy-paste
Sastojci:
4 kom tikvica
3 kom jaja
150 gr feta sira
1 dcl mlijeka + kasika - dve pavlake
1 kasika brasna
so i biber
Priprema:
Oprane tikvice izrezati po duzini na tanke snitice.
Na radnu povrsinu polozite jednu sniticu, od polovine nastavite drugu, tako trecu i cetvrtu sniticu. Na pocetak stavite komad feta sira i rolajte cijelom duzinom vodeci racuna da zvrk nije previse stegnut. Slozite zvrkove u vatrostalnu zdelu premazanu masnocom, i ubacite u zagrijanu rernu na nekih 15 do 20 minuta pecenja.
Jaja, mlijeko, pavlaku, brasno, so i mleveni biber izmutite u posebnoj posudi.
Mozete dodati mrvljeni (sitni) sir ili, ako vam vise odgovara, narendati zuti, topljivi, po svom izboru. Sve izmesati i preliti preko zamotuljaka, vratiti u rernu i peci dok ne porumeni. Ukupno pecenje je oko 40 minuta, 20 plus 20!
Posluživanje
Uz ovo mozete sluziti kiselo mleko, jogurt ili kefir, dodati neku salaticu i eto kompletnog obroka. Ako bas ne mozete bez mesa, piletina ili riba bili bi idealni dodatak zvrkovima!
Ja sam ih poslužila sa ćuftama u paradajz sosu, ali o tome u nekom sledećem postu ;)
Prijatno!!!
Zanimljiv receptić :))
ОдговориИзбришиHvala mila :))
ИзбришиKako vi svi uspijevate to narolati??????? Nisam gulila tikvice jer u receptu ne piše, a ni na ovim slikama nisu oguljene - meni je to sve pucalo i nije se dalo čvrsto narolati, kad sam ih slagala u lim svaka rola se sve više širila i otvarala. Trebala sam ploške posoliti i ostaviti, kad bi ispustile tekućinu, onda bi i omekšale.
ОдговориИзбришиTreba iseći tikvice na što tanje šnitice, malo posoliti, sačekati da puste vodu, pa ih zatim puniti i rolati, pričvrstiti čačkalicom i ređati u pleh jednu do druge. Nadam se da sam bar malo pomogla :)
ОдговориИзбриши