Za Dan zaljubljenih obično se prave slatkiši, bar na netu ima bezbroj recepata poslastica, ali da bi svoju voljenu osobu iznenadili i pokazali ljubav prvo morate da je dobro nahranite. Ovo je jedan od tih recepata koji oduzima dah svojim ukusima, sočnošću i izgledom.
Probajte, verujem da ćete uživati i vi i vaši voljeni :)))
Sastojci:
4 veće crvene paprika babure (može i žuta ili zelena)
4 kom. ćurećeg belog mesa
100 gr . svežeg spanaća (može i smrznuti dobro ocedjen)
par kašika maslinovog ulja
vegeta, so, biber po ukusu
4 češnja belog luka
300 gr. kačkavalja ili nekog drugog sira (rendanog)
Priprema:
Papriku operite, obrišite, odsecite vrh sa peteljkom i očistite od semenki. Poslažite je u tepsiju i pecite na gril funkciji ili na gornjoj rešetki 10-15 min. tek toliko da se paprika dobro ugreje i malo uvene.
Dok se paprika peče, pripremite meso. Ćureće belo meso operite, osušite i stavite u deblju najlonsku vrećicu i istucite čekićem za meso, ne previse tanko, tek toliko da se debljina izjednači. Meso začinite i svaki komad premažite sa kašikom maslinovog ulja i na to rasporedite sitno iseckani beli luk.
Spanać operite, odstranite peteljke i ako su vam veći listovi, samo ih grubo isecite i poslažite na svaki komad mesa po šaku spanaća i na spanać rendani sir.
Sve to pritisnite da se slepi za meso i čvrsto zamotajte. Odozgo premažite maslinovim uljem.
Kada se paprika malo propekla izvadite je iz rerne i u svaku papriku dobro ugurajte po jednu ćureću rolnicu koju okrenite uspravno da dobro popuni papriku.
Napunjenu papriku pecite oko 60 min. na 200 stepeni. Paprika i meso će pustiti svoj sok, tako da ćete dobiti i malo, jako ukusnog softa.
Nakon 60 min. izvadite papriku i na vrh svake stavite preostali sir i zapecite nekih 5-10 min. tek toliko da se sir otopi i dobije finu bojicu.
Napomena:
Posluživanje:
Servirajte toplo uz dodatak krompir pire ili pečenih krompirića i drugog povrća koje volite i koje isto tako možete peći zajedno sa mesom i paprikom. Uz to jako fino ide i neka omiljena salatica.
Recept je copy-paste, nisam ništa menjala, jedino sam umesto piletine koristila ćureće belo meso.
Draga zocacro ima fantastične, ukusne recepte.
Izvor
Draga zocacro ima fantastične, ukusne recepte.
Izvor
I još jedna prekrasna fotografija somot božura naše drage Marije Đedović sa divnim romantičnim stihovima splitskog slikara i pesnika Dinka Bekavca.
Zamolila sam našu Mariju da postavim ovu lepotu na moj blog, verujem da ćete uživati bar onoliko koliko sam i ja kad sam ugledala ovu savršeno lepu fotku :)))
Hvala Makice, ljubim te :)))
Prijatno i srećan vam dan Zaljubljenih!!!
Have you changed the look of your blog? kisses
ОдговориИзбришиSjajan recept! Odlicno izgleda, a sigurno je i jako ukusno!
ОдговориИзбришиPozdrav! :)
Izgleda stvarno odlično! Definitivno ću isprobati!
ОдговориИзбришиJako lijepe ove rolnice, sigurno im je i ukus dobar.
ОдговориИзбришиComplimenti per questa ricetta strepitosa! Bravissima!
ОдговориИзбришиJaco, svaka čast, ovo je tako dooobro, niko ne bi ostao ravnodušan, kada bi probao. Verujem da je ukusno...
ОдговориИзбришиАутор је уклонио коментар.
ОдговориИзбришиHvala vam drage moje, srećan vam Dan zaljubljenih :)))
ОдговориИзбришиYou have a very yummy blog..mouthwatering images..hmmm..
ОдговориИзбришиLove all these!
Thanks for following my blog, I will enjoy following back :)
Thanks!
Odlično jelo koje ću rado isprobati, ovo mi se jako sviđa ! Hvala ti Jaco na super receptu !
ОдговориИзбришиHvala draga Branka :) ukoliko se odlučiš da praviš, javi utiske:)
ИзбришиPaprike su zaista fenomenalno dekorisane. Hvala za dobar predlog, sigurno ću ga isprobati.
ОдговориИзбришиHvala draga :)
ИзбришиThanks a lot dear <3
ОдговориИзбриши