Sastojci:
500 gr tankih kora
4 jaja
200 gr šećera
1 jogurt
1 čaša od jogurta ulja
1 prašak za pecivo
1 kg višanja
Preliv:
300 gr šećera
2 dcl vode
Postupak:
Umutiti 4 belanca, dodati 200 gr šećera, 4 žumanca, 1 jogurt, čašu od jogurta ulja i 1 prašak za pecivo.
500 gr tankih kora svaku premazati filom. Na dva mesta staviti višnje. Sečeno testo peći.
Preliv:
Prokuvati 300 gr šećera sa 2 dcl vode i pečeno testo preliti.
Prijatno!!!
I ja pravim na ovakav nacin.Bas sam pravila pre dve nedelje.U cugu nestala,nisam ni slikala:))))Pozz
ОдговориИзбришиnisam probala sa višnjama, jako fino izgleda
ОдговориИзбришиjoj,od kad ovo nisam jela:)9moja tetka je često pravila!super je ,hvala za recept:))
ОдговориИзбришиМного вкусно изглежда! Дали ще се получи със замразени вишни? Прекрасна баклава!
ОдговориИзбришиovo je super, kada mi se jedu oboje, a ne mogu da se odlucim :) sigurno je ukusno, jer je socno, a i visnje su uvek dobrodosle u kolacu, bar sto se mog ukusa tice :)
ОдговориИзбришиdeve essere davvero ottimo questo dolce,peccato che ancora le ciliegie non ci sono qui in Italia
ОдговориИзбришиciao
мора да буде стварно добар овај колач, срамота да се чак и вишње нису покривени овде у Италији
здраво
Браво!Много ми допадна идеята за тази баклава:)
ОдговориИзбришиSayfanı keşfettiğime sevindim canım..
ОдговориИзбришиTakibindeyim.
Sevgiler.
Super baklava ! Jako fino izgleda , meni se sviđa što je sa višnjama koje obožavam !
ОдговориИзбришиIma li ista lepse od baklave sa visnjama? :)
ОдговориИзбришиbaklava nefıs gorunuyor elerınıze sağlık
ОдговориИзбришиE ovo mi je omiljena baklava :)
ОдговориИзбришиE zašto ov onema i koštunjave plodove unutra??? :)
ОдговориИзбришиJa sam mislila d aje običan baklava i ima i višnje, kao kod nas prave sa suvim šljivama ne samo baklava već i slične mini kolačice oen bejrutkse. Ali voli mšto ima i jogurt, i sirugno ukus je super, pravim neki kolač sa jogurtom i višnjama i znam!
kod nas su kore u baklavasu vrl otanke a ne ovako da se vide, već kao listovi su tanki i hrčkavi, uh morma praviti jednog dana ili da slikam u poslasticarnicama da objavim pa da pokažem svima :)
ipak ovaj je bolji od onog sa ružama. Sočno!
I ova baklava je sa tankim korama onim za pita, ali zbog sočnosti višanja i šerbeta kojim se preliva to se ne vidi, no to ne umanjuje njen osvežavajući ukus.
ОдговориИзбришиNe sumnjam! Njam!
ОдговориИзбришиHvala mila :)
Избриши