Странице

Translate

8. 8. 2011.

Lejlina torta






Potrebno za 1. patišpanj - rolat:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika mlevenih pečenih lešnika
2 kašike brašna

Potrebno za 2. patišpanj x2:
6 jaja,
6 kašike šećera,
6 mlevenih pečenih lešnika,
1 kašika brašna,
2 kašike kakaoa

Za 1. fil od vanile:
2 kesice pudinga od vanile
8 kašike šećera
2 kesice vanilin šećera
6 dl mleka
100 gr bele čokolade
100 gr. žele bonbona
150 gr maslaca

Za 2. fil od maline:
500 gr malina
150 gr šećera
1 puding od malina
100 ml vode
1 kesica želatina (10 gr)
100 gr putera

Za 3. fil od ananasa:
1 konzerva ananasa u kockama
150 gr šećera
1 puding od vanile
100 ml vode
1 kesica želatina (10 gr)
100 gr putera

I još treba
300 gr. krupno mlevenih pečenih lešmika

Za ukrašavanje:
200 gr crne čokolade sa velikim sadržajem kakaoa
100 gr bele čokolade
maršmelou
obojeni šećer

PRIPREMA


1. fil od vanile
Skuvati mleko i, kad proključa, dodajte šećer pomešan sa pudingom i vanilin šećerom i na kraju belu čokoladu i dobro promešati da se čokolada otopi. U ohlađen fil dodati umućen puter i na kockice isečene žele bonbone.
Kad se fil ohladi, razviti rolat nafilovati ga i ostaviti u frižider dva sata da se dobro rashladi. Ohladjen rolat seći na parčiće 1 cm širine.
Napomena: ostaviti sa strane 1/3 fila.

Patišpanj 1 - rolat:
Izmiksati belanca, zatim postepeno dodati šećera i sve zajedno dobro izmiksati, dodati žumanca, zatim pažljivo umešati mlevene pečene lešnike i 2 kašikе brašna. Peći u plehu od šporeta na pek papiru. Kad se ispeče, pažljivo uviti u vlažnu krpu i formirati rolat. Rolat filovati 1. filom od vanile i dobro ga rashladiti. Najbolje je da ga pripremite dan ranije.


Patišpanj 2
Postupak je isti, kao za 1. patišpanj, samo kore peći u okruglom plehu promera 30 cm. Ponoviti postupak još jednom.

1. fil od vanile
Skuvati mleko i kad proključa, dodajte šećer pomešan sa pudingom i vanilin šećerom i na kraju belu čokoladu i dobro promešati da se čokolada otopi. U ohlađen fil dodati umućen puter i na kockice isečene žele bonbone.
Kad se fil ohladi, razviti rolat nafilovati ga i ostaviti u frižider dva sata da se dobro rashladi. Ohladjen rolat seći na parčiće 1 cm širine.

2. fil od malina
Maline pomešati sa šećerom,  kuvati 10-15 minuta, zatim dodati puding od malina koji je rastvoren sa 100 ml. vode, kuvati još 5 minuta. Želatin pripremiti prema uputstvu na kesici. U kuvani fil dodati nabubreli želatin, promešati da se želatin otopi i ohladiti ga. Kad se fil ohladi dodati 100 gr. prethodno umućenog putera.

3. fil od ananasa
Ananas ocedidi od tečnosti i iseći na kockise 1x1 cm. pa pomešati sa šećerom. Puding od vanile koji je rastvoren sa 100 ml. vode, kuvati po uputstvu iz kesice, pa dodati ananas I kuvati još 5 minuta. Želatin pripremiti prema uputstvu na kesici. U kuvani fil dodati nabubreli želatin, promešati da se želatin otopi i ohladiti ga. Kad se fil ohladi dodati 100 gr. prethodno umućenog putera.
Ređati crnu koru 2, fil od ananasa, 150 gr. krupno mlevenih pečenih lešnika, isečene rolate, 1/3 fila od vanile, fil od malina, 150 gr. krupno mlevenih pečenih lešnika, crna kora 2.


Tortu ukrasiti čokoladnim pločicama i marshmallow, ili po ličnom izboru.


Prijatno! J

37 коментара:

  1. Красотаааааааааааа!Браво,много е хубава ,а и вкусно звучи!Поздрави:)

    ОдговориИзбриши
  2. Another beautiful cake! Looking forward to the recipe!

    ОдговориИзбриши
  3. Svaka ti je lepsa od lepse;)

    ОдговориИзбриши
  4. Vaš kolač je nevjerojatna. Laku noć draga jacamaca

    ОдговориИзбриши
  5. Lindo blog... Delícia.
    Estamos te seguindo, se der, entra no nosso blog e veja se gosta.
    Sou uma York fofinha e me chamo Kippy, minha mamãe é Jornalista e se chama Lilly e me ajuda com o Blog. Moramos em São Paulo, Brasil e gostamos de fazer amizade por todo o mundo.
    Esperamos você.
    Até breve...
    Aus e Beijos

    Kippy e Lilly
    www.kippymarrie.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Caro Kippy Lilly é a minha grande honra e prazer de seguir o meu blog bonito do Brasil, sobre o qual as gorduras e os devaneios que visita de um dia:) Se for um dia, eu vou ser feliz para que você saiba. Beijo de Belgrado:):)

    ОдговориИзбриши
  7. Ciao! Hai un blog delizioso, complimenti! Ti seguirò con grande piacere :-)

    ОдговориИзбриши
  8. Jaco daj nam receptić torta izgleda super a verujem da je ukusna već mi ide voda na usta...

    ОдговориИзбриши
  9. que rico :) voy a probarlo a ver que tal..
    Si quieres pásate por mi cocina, Saludos
    http://empezandoenlacocina.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  10. Hay,

    What a lovely blog.
    I follow your blog.
    Please take a look into my world.

    Love..Marijke
    www.marijkevanooijen.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  11. * Lucy mio caro Grazie mille :)

    * Vesna draga čim stignem u eograd postaviću recept, ovde je konekcija jako loša, već sam pokušala da ga postavim, ali mi se sve izbrisalo :(

    * Bella querida, muchas gracias colección :)

    * Marijke dear, it is my pleasure, and your blog is a magical loving :)

    ОдговориИзбриши
  12. Predivna torta !! Vjerujem da je i jako ukusna !

    ОдговориИзбриши
  13. Draga Jaco, torta izgleda fantastično! Već se radujem receptu! :)

    ОдговориИзбриши
  14. Che delizia questa torta! molto bella! complimenti! ciaoo

    ОдговориИзбриши
  15. Tanjuška, hvala puno mla, pišem recept čim stignem u Bgd, ovde mi je jako loša konekcija, probala sam par puta, i nisam uspela :)

    ОдговориИзбриши
  16. Auuu (što rekli vukovi), bre Jaco imaćemo po 100 kila:(
    Daj neki dijetalni kolač:)

    ОдговориИзбриши
  17. * xexexe, Sneška, ima i dijetalnih recepata, ovo je jedan od tih ;)

    * vi ringrazio, cari Maria Luisa

    ОдговориИзбриши
  18. Страхотни неща видях в блога ти!БРАВО!
    Поздравления!!!

    ОдговориИзбриши
  19. Страхотни неща видях в блога ти jacamaca.Браво!
    Поздравления!

    ОдговориИзбриши
  20. Per prima cosa grazie della tua visita al mio blog! ^______^ tu sei bravissima questa torta è incantevole! Ciao a presto! Any

    ОдговориИзбриши
  21. Grazie mille cara Ani, e il tuo blog è il magnifico con le ricette meravigliose :)

    ОдговориИзбриши
  22. Una torta veramente sorprendente e bellissima!!
    Compliments

    ОдговориИзбриши
  23. La ringrazio molto cara, e il tuo blog è molto bello e stimolante :)

    ОдговориИзбриши
  24. Yoли ♥ Благодарение скъпи, аз обичам вашия блог и вашите прекрасни пленителен рецепти

    ОдговориИзбриши
  25. Una tarta riquísima. Desde Asturias (España) muchas felicidades. Saludos

    ОдговориИзбриши
  26. Gracias mi querida Sofía por la visita y comentario agradable, y su blog es muy bonito, querido :))

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF