Странице

Translate

9. 7. 2011.

Tikvice punjene crvenom kinoom






Za pripremu ovog zdravog, ukusnog obroka nije potrebno previše mudrosti. Tikvice su naše omiljeno povrće, zdrave su i veoma dekorativne i mogu se spremiti na milion načina. Bitno je da imate malo mašte i dodajte sve što vam je pri ruci u kući i što volite. Ja ih obično punim sa mlevenim mesom, ali ovog puta sam se odlučila za ovu laganiju posno-vege varijantu, upravo zbog velikih vrućina kad nam organizam traži nešto jednostavnije  i laganije da pojedemo.

Sastojci:
1-1,5 kg mladih tikvica
1 šolja od 2 dl. kuvane crvene kinoe 
1 šolja kuvanog inegralnog pirinča
1 šaka crne golice (bundevino seme)
1 šaka suncokreta
0,5 šolje ljuspica od soje (potopljene u toploj vodi i oceđene)

so, biber, lovor, bosiljak, peršun

Za preliv:
sos od pasiranog paradajza

Postupak:
Tikvice dobro oprati i pažljivo da ne puknu izvaditi sredinu, ja to radim sa kašikom za sladoled. Pomešati navedene sastojke, začiniti po ukusu i naliti sa pasiranim paradajzom da ogrezne. Pokriti sa aluminijumskom folijom i peći u dobro zagrejanoj rerni dok ne porumene. Ukrasiti po želji i servirati.

Prijatno :)))



10 коментара:

  1. Анониман9. јул 2011. 07:18

    Jao Jaco ovo izgleda kao neka slika koju bih odma okacila na zid:)Ali to bi bilo malo teze jer bi sigurno prvo sve pojeli:)

    ОдговориИзбриши
  2. Meni se baš dopada što ovih malenih bundevastih tikvica ima na pijaci. Valjda su shvatili da se one lepo prodaju a i pogodne su za punjenje kao i što su lepe na oko. Kinou sam koristila ali nisam crvenu. I ja sam za posnu varijantu u ovim toplim mesecima.

    ОдговориИзбриши
  3. Predivan recept za ove tople dane, lagana varijanta a izgleda fenomenalno i na slici. Jaco, vidim i nov dizajn bloga, baš je super, svaka promena godi oku...

    ОдговориИзбриши
  4. Odlične punjene tikvice ! Nisam još koristila crvenu quinou ali ovo mi sve skupa zvuči i izgleda super. I jako lijepo izgleda sa tikvicama u žutoj i zelenoj boji. Svakako za isprobati !

    ОдговориИзбриши
  5. Eh! ovo ti je super, bas je lepo. Pozdrav...

    ОдговориИзбриши
  6. Odlična kombinacija draga Jaco!! Puno Vas pozdravljam!!:-***

    ОдговориИзбриши
  7. Odličan recept, sviđaju mi se ove mini tikvice

    ОдговориИзбриши
  8. vau, a to su sve tikvice? ima i kod nas takve ali ne ovakve tamne boje nit izute boje! Tikvice ne voli mali ove jedem, a sad jedva cekam da probam one zute! :) A kako to mislite crvena kinoa? ja samo jednu znam ali nisam jos probala.

    ОдговориИзбриши
  9. Hvala puno, da sve su ovo tikvice i žute i zelene, a takođe ima i crvena kinoa, u prodavnicama zdrave hrane, verujem da ima i kod vas u Grčkoj.

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF