Странице

Translate

31. 7. 2010.

Panj torta

Recept od moje majke, isprobano, odlično…


Sastojci:

17 jaja
17 kašika šećera
17 kašika mlevenih prethodno ispečenih oraha
4 kašike brašna
1,5 dl. mleka
150 gr. šećera
200 gr. oraha
1 puter
250 gr. šećera u prahu
6 štangle otopljene čokolade

Priprema

KORA:
17 jaja, 17 kašika šećera ulupati zatim dodati 17 kašika oraha i 4 kašike brašna i sipati u podmazan pleh i peći kao svaki patišpanj.
Kada je kora pečena zaviti je u vlažnu krpu kao rolat i ostaviti da se ohladi.
FIL:
1,5 dl. mleka kuvati sa 150 gr. šećera 15 min.
Skinuti sa vatre i sa tim mlekom popariti 200 gr. oraha, dobro izmešati i ostaviti da se ohladi.
Zatim umutiti 1 puter sa 250 gr. šećera u prahu.
Kada bude dobro umućeno polovinu odvojiti i pomešati sa ohladjenim orasima a u drugi ostatak putera dodati 4-5 štangle otopljene čokolade i izmešati sa puterom.
FILOVANJE TORTE:
Odviti tortu iz krpe i filovati je sa orasima i ponovo zaviti u rolat.
Kada je rolat čvrsto zavijen otseći krajeve i oblikovati ga u obliku panja. Zatim premazivati sa umućenim puterom i čokoladom.
Otopiti 1 štanglu čokolade sa malo ulja da bude tečno, zatim umakati viljušku u čokoladu i praviti koru od drveta.

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF