Странице

Translate

31. 7. 2010.

Cheesecake


Sastojci

400 gr. Plazma keksa
250 gr. putera
500 gr. sitnog neslanog sira (ja sam koristila a la kajmak)
400 gr. kiselog vrhnja 20% mm
250 gr. slatkog vrhnja (Hole ii dr.)
250 gr. šećera u prahu
2 kesice želatina
500 gr. bobičastog voća (kuine, ribizle, maline, borovnice…)
2 kesice preliv za torte

Priprema

Kalup za torte sa ivicama koje se otvaraju (vel. 28), obložiti pek papirom.
Kora:
Samleti Plazma keks i pomešati sa dobro izmiksanim puterom. Smesa je rastresita, ali ne brinite, Izruci se u kalup i dobro sabije ja to radim dnom od case.
Fil:
Prvo pripremiti želatin prema uputstvu na kesici, zatim umutiti slatku pavlaku.
Posebno umutiti sir, kiselo vrhnje i secer ali ne mikserom, dodati otopljen i prohlađen želatin, pa sve sjediniti sa pavlakom.
Sipati smesu preko kore od keksa, lepo izravnati i odozgo slaziti bobičasto voće po želji da pokrije celi povrsinu.
Priremiti preliv za torte (crveni ili beli) i preliti preko ohlađenog kolača.
Pažljivo skinuti obruč od torte, prebaciti je na tacnu i servirati dobro ohlađenu.

Isprobala je draga slucajna http://slucajna.coolinarika.com/slike/prikazi/356854#komentar4254311

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF