Странице

Translate

21. 2. 2010.

Torta BELI ANDJEO

Torta BELI ANDJEO

Fina, nežna, kremasta torta, po receptu moje majke

Sastojci za 20 osoba


KORE X 3
5 belanca
5 kašika šećera
2 kašike mlevenih oraha
2 kašike brašna

1. FIL
15 žumanca
200 gr. šećera
8 kašike pudinga od vanile
1 l mleka
250 gr. putera ili margarina
100 gr. šećera u prahu

2. FIL
300 gr. mlevenih oraha
2 dl. mleka
100 gr. šećera
150 gr. putera ili margarina
50 gr. čokolade za kuvanje

UKRAŠAVANJE
500 gr. šlaga

mleko po potrebi da se umuti čvrst šlag

Priprema

Kore:
Dobro umutiti belanca sa šećerom, pa pažljivo dodati mlevene i seckane orahe i brašno i ručno umešati da ne bi spao šam.
Ispeći tri ovakve kore.
1. Fil:
Žumanca sa šećerom umutiti dodati puding i skuvati u mleku dok ne dobije gustinu. Kad se ohladi dodati umućen puter ili margarin sa prah šećerom.
2. Fil:
Popariti orahe sa vrelim mlekom u koje je prethodno dodat šećer, dodati dobro umućen puter ili margarin i rastopljenu čokoladu.
Ređati: kora – 1. fil – kora – 2. fil – kora – 1. fil
Odozgo ukrasiti sa šlagom ili dekorisati po želji.

Prijatno :)


slika 1
slika 2

4 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF