Читаоци

Translate

PinMe

Follow Me on Pinterest

Printfriendly

Print Friendly and PDF

21.02.2010.

Torta BELI ANDJEO

Torta BELI ANDJEO

Fina, nežna, kremasta torta, po receptu moje majke

Sastojci za 20 osoba


KORE X 3
5 belanca
5 kašika šećera
2 kašike mlevenih oraha
2 kašike brašna

1. FIL
15 žumanca
200 gr. šećera
8 kašike pudinga od vanile
1 l mleka
250 gr. putera ili margarina
100 gr. šećera u prahu

2. FIL
300 gr. mlevenih oraha
2 dl. mleka
100 gr. šećera
150 gr. putera ili margarina
50 gr. čokolade za kuvanje

UKRAŠAVANJE
500 gr. šlaga

mleko po potrebi da se umuti čvrst šlag

Priprema

Kore:
Dobro umutiti belanca sa šećerom, pa pažljivo dodati mlevene i seckane orahe i brašno i ručno umešati da ne bi spao šam.
Ispeći tri ovakve kore.
1. Fil:
Žumanca sa šećerom umutiti dodati puding i skuvati u mleku dok ne dobije gustinu. Kad se ohladi dodati umućen puter ili margarin sa prah šećerom.
2. Fil:
Popariti orahe sa vrelim mlekom u koje je prethodno dodat šećer, dodati dobro umućen puter ili margarin i rastopljenu čokoladu.
Ređati: kora – 1. fil – kora – 2. fil – kora – 1. fil
Odozgo ukrasiti sa šlagom ili dekorisati po želji.

Prijatno :)


slika 1
slika 2

4 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Pin