Странице

Translate

21. 2. 2010.

Heljda zalogaji u Pomoravkinim kalupima

Recept posvećujem našoj dragoj Pomoravki, koja je puno nas Coolinarki obradovala sa divnim kalupima a samim tim i obogatila ove stranice sa predivnim receptima. Hvala ti mila još jednom!!!


Sastojci za 8 osoba


Mera je čaša od 2 dl (od jogurta)
3 jaja
300 gr. feta sira
1,5 čaša jogurta
malo više od 1/2 čaše ulja
1 prašak za pecivo
8 kašike heljdinog integralnog brašna
8 kašike palente
1 kašičica soli
2 kašike laneno seme
1 šaka sitno iseckanih crnih maslina

Priprema

Umutiti mikserom jaja, sir, dodati jogurt, ulje i ostale sastojke po redosledu.
Na kraju dodati masline sitno iseckane i lagano varjačom umešati u smesu. Ne mututi mikserom!!!
Umućenu smesu ostaviti jedno 15-tak minuta da heljdino brašno nabubri. Ako vam se učini da je mnogo gusto dodati još malo jogurta.
Masu sipati u silikonske kalupe (ne do vrha) i peći dok ne porumene. Ostaviti još malo u toploj pećnici, pa ih izvaditi i istresti iz kalupa.
slika 1
slika 2
slika 3

3 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF