Странице

Translate

15.10.2016.

Pita sa muskatnom bundevom








Sastojci:
300 gr brašna
180 putera ili margarina (može pola margarina i masti )
prstohvat soli
6 kašika ledene vode,
malo rendane kore od limuna
ako volite sladje dodajte 1 kašikicu šećera u testo.

Fil:
300 gr muskatne bundeve
3 kašike šećera
malo  vode
cimet, muskatni orašćić, karanfilić, djumbir u prahu
malo mlevenih i seckanih oraha
malo griza

Postupak:
Izrendajte puter ili margarin i sve pomešajte viljuškom, ne mešati puno rukama da se puter ne otopi. Napraviti loptu i staviti u frižider minimum pola sata.
Po receptu ovo testo u frižideru moze da stoji nekoliko dana.
Izvadite iz frižidera, testo podelite na 2 dela.
Na dobro pobrašnjenoj podlozi rastanjiti testo i izrezati ga malo veće od kalupa.
Kalup za pitu premazati puterom i pobrašnjaviti, višak brašna istresti te staviti jedan deo rastanjenog testa u kalup, izbockati i staviti kuvanu propairanu bundevu ili voce, pekmez ili sta već volite.
Za fil prodinstati muskatnu bundevu sa malo šećera i vode, propasirati i dodati začine po ukusu, pomešati sa seckanim orasima i kašikom griza. Pre stavljanja gornje kore, fil malo posuti grizom i mlevenim orasima.:)
Drugi deo testa rastanjiti i modlicama za kolače ga ukrasiti, pa pažljivo prekriti fil.
Krajeve pritisnite rukama da se zalepe.
Celu pitu premažite sa jajetom. Pecite na 180 dok fino ne porumeni.
Ohladite i po želji pospite sa mlevenim vanilin šećerom pre služenja.
Prijatno!!!




4 коментара:

  1. Muy buena tiene que ser y la presentación con las flores decorándola me ha encantado.
    Besos

    ОдговориИзбриши
  2. Muchas gracias querida Ross, enviando besos de Belgrado

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF