Dok je još post i dok još ima kiselog kupusa da vas podsetim ja jednu veoma lepu, jednostavnu, ukusnu i ekonomičnu pitu od kupusa-kupusaru, koja se jako brzo sprema.
Ovako je ja pravim:
Sastojci:
500 gr. kore za pitu (srednje)
1 srednja glavica kiselog kupusa
1 glavica crnog luka
ulje
biber
voda
Postupak:
Crni luk iseći na kockice i propržiti da postane staklast. Dodati dobro oceđen kiseli kupus koji ste prethodno isekli na tanke rezance. Ukoliko je kupus dosta kiseo ili slan malo ga properite u vodi i dobro ocedite. Začiniti sa biberom po ukusu. Dinstati dok kupus ne omekša.
Posebno prokuvati 1dl ulja i 1dl vode. Kore preseći na pola, po dužini, svaku koru četkicom premazati smesom od prokuvanog ulja i vode i stavljati po jednu-dve kašike kupusa na početku kore pa uvijati u trouglove. Možete i klasično da rolujete, ali meni je ovako praktičnije jer prilikom jela kupus ne ispada iz rolatića.
Kad utrošite sve sastojke ređati u podmazanu tepsiju i svaki trougao premazati uljem i vodom.
Peći 30 min. na 180 stepeni ili dok pita ne dobije rumenu boju.
Prijatno!!!
Baš se pripremam da pravim pitu kupusaru. Imam još nekoliko glavica kiselog kupusa, i jedna će sigurno biti za pitu. Ovo super izgleda i neka vam je prijatna.
ОдговориИзбришиZoko, ovu pitu vole svi moji ukućani, jednostavno i brzo se sprema, zdrava je i ekonomična, ma znaš i sama o čemu pričam, prijatno i vama, poljupci :)
ОдговориИзбришиÉ Páscoa! Cristo está vivo, o túmulo está vazio, Ele ressuscitou!!! A mais bela festa dos Cristãos.
ОдговориИзбришиCrentes no Amor de Deus Pai que nos deu seu Filho Jesus Cristo que permanece conosco pela força do
Espírito Santos, seguimos nossa caminhada na construção de um mundo mais justo, fraterno, humano,
harmonioso e de doação.
Todos somos promotores da Paz!
Feliz, Santa e Abençoada Páscoa.
Um doce abraço, Marie.
Hvala puno na lepim željama takođe i ja vama želim sve najlepše za Uskrs :)
ОдговориИзбришиOdlična. Dobar recept.
ОдговориИзбришиHvala, drago mi je da vam se dopada recept :)
ОдговориИзбриши