Странице

Translate

04.01.2015.

Medena kućica i medenjaci - posno















Srećni Božićni praznici dragi čitaoci!!!

Najlepše i najzabavnije je da ove kućice i medenjačice pravite sa decom, to je neprocenjiv doživljaj i za njih i za vas.

Sastojci:

250 gr margarina
100 gr prah sećera
3 kesice vanil secera
100 gr pudinga od maline ili jagode
250 gr brasna

Posna glazura:

200 gr. šećera u prahu
2 kašike soka od limuna
voda po potrebi

Glazura sa belancima:

2 belanca
300 gr. šećera u prahu
2 kašike soka od limuna


Priprema:

Zamesite glatko testo od navedenih sastojaka i ostavite da se odmori na hladnom jedno 1/2 sata (prethodno upakujte u plastičnu kesu da vam se testo ne bi osušilo).

Testo ponovo malo premesite rastanjite na 3-4mm i secite oblike po želji.

Tepsiju iz šporeta obložite pek papirom, pa ređajte isečene oblike testa sa malim razmakom da se ne bi slepili tokom pečenja.

Peci na 180 stepeni u predhodno zagrejanoj rerni, vrlo kratko, (10-tak minuta), pazeći da ostanu roze boje... ako puding od malina ili jagoda zamenite čokoladnim ili vanilom, dobićete čokoladne ili vanila keksiće.

Ovi keksići su prhki i tope se u usima, a dovoljno čvrti da možete da ih oblikujete po želji.

Ohladiti keksiće i ukrašavati ih posnom belom glazurom koju ćete pripremiti tako što u šećer u prahu postepeno dodajete vodu i limunov sok dok ne dobijete glatku gustu smesu kojom možete da pišete. Glazuru sipajte u fišek napravljen od pek papira, odsecite malo vrh i zabavljajte se :)

Za glazuru od belanaca mutite belanca najmanjom brzinom miksera, postepeno dodavajući šećer u prahu i limunov sok, glazura treba da bude gustine testa za palačinke.

Ukoliko margarin zamenite puterom dobićete mrsne keksiće.

Ovek kekse sam pravila i u ovom obliku a izvor recepta je ovde

Prijatno i uživajte sa vašim malim pomoćnicima!!!

8 коментара:

  1. Happy and blessed new year!
    I wish you all the best!
    Hugs,
    Joanna (http://syros2js.blogspot.com)

    ОдговориИзбриши
  2. Thanks a lot dear, I wish to you and all the best in the New Year!!!

    ОдговориИзбриши

  3. A grandeza dos amigos são como as flores raras: sua magnitude fica para sempre.
    (Cristina Beloni)
    Obrigada por compartilhar comigo este 2º aniversário do blog Algodão Tão Doce !!!!
    Um doce abraço, Marie.

    ОдговориИзбриши
  4. Vau Suuuuuuupeeerrrrr!!!!! :))) Bravo! To je tamam da objavite u knjigu ilil neki izlog poslasticara! Videla sam puno takvih kućica ali ovo je tako lepo i različito!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala mila puno :) Možda ću i štampati nekad neku knjigu recepata, za sada još ne, ali ubuduće ko zna... :)

      Избриши
  5. Ajoj a to je sa ukusom malina! Malinokuća! Mogu sama pojesti! Vooolim maline

    ОдговориИзбриши
  6. Ovi su krajnje jednostavni i jako ukusni, samo promeniš puding malina, jagoda, vanila, čokolada i dobiješ različite ukuse keksića. Vrlo je zabavno igrati se sa ukusima i oblicima jer je testo savršeno za oblikovanje.

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF