Slično je pici, ali ako vam u kući fali kečap možete i ovako da napravite pitu i dodate sastojke koje volite i imate, ovo je samo ideja sa varijacijama po želji :)
Ako izostavite kiselu papriku i dodate biljni sir imaćete lep posan vege obrok :)
Sastojci:
Za testo :
600 gr. brašna
2 dl vode
2 dl jogurta
1 kašičica
soli
1 kašičica
šecera
1/2 kocke svežeg kvasca
1 dl ulja
Povrće:
2 manje tikvica
2 manja plava patlidžana
2 srednje glavice crnog luka
2 paradajza
1 crvena paprika
100 gr. šampinjona
100 gr. naribanog sira gauda ili drugi
4 velike kašike kisele pavlake
origano
divlji luk
Priprema:
Zamesite testo tako što kvasac rastvorite toplom vodom i kašičicom šećera. Izmešajte
sa brašnom i ostalim sastojcima i pustite da naraste duplo.
Razmesite testo i
podelite: 2/3 testa oblikujte u pravougaonik a ostalu 1/3
oblikujte u tanke kobasice koje prepletete među sobom kao na slici . Testo
premažite sa 4 kašike kisele pavlake i pospite sa suvim divljim lukom ili nešto
drugo od začina. Pletenice prekrstite na sredini testa a okolo stavite testo samo
u obliku kobasice.
Ako stavljate paprike, tikvice, plavi patlidžan i luk prvo
ih malo propržite na ulju jer je bolji ukus i da vam ne miriše po zelenom.
Umesto svežeg paradajza možete staviti sušeni paradajz u maslinovom ulju. Svo
povrće začinite po ukusu pre nego što pečete. Na četvrti deo izrendajte sir i
stavite šampinjone i origano.
Rasporedite na svaku četvrtinu fil i pecite u zagrejanoj rerni
na 180 stepeni od 20-30 minuta.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар