Странице

Translate

11.07.2012.

Kolač sunčeve pege

 


Recept za ovaj divan, savršeno sočni, pravi letnji kolač možete da pogledate kod drage Linde sa Coolinarike.

Odmah mi se dopao na prvi pogled, napravila sam ga jedne kasne noći, stavila u frižider da se ohladi i rekla mojim ukućanima da ga ne seku dok se dobro ne ohladi, jer hoću da ga uslikam za blog.


Međutim, neko je bio jako nestrpljiv i u toku noći nestalo je pola tepsije ;) nije se dobro ohladio i evo kako to izgleda sa nestrpljivo isečenim nepravilnim kockama.

Fotografije su uredno napravljene i fotoaparat je stajao na stolu sa ceduljicom ''nemoj da se ljutiš, fotke su u aparatu''

Pa ko bi se na to naljutio - pitam ja vas :)


Ovo je originalan receptić, a ja sam malo pravila izmene u receptu.

Fil sam kuvala sa mlekom, posebno sam skuvala kajsije i breskve pa sve sjedinila, a umesto kafe sam stavila neskvik, zbog moje Lenkice - da joj ne poraste repić :)

kaš. = kašika
kk = kafena kašičica
gr. = grama

Sastojci:  

Prvi biskvit:
7 belanca
200 gr. šećera
2 kaš. brašna
4 kaš.  gustina
1 kk praška za pecivo
2 kaš. sirćeta
mlevena crna kafa

Drugi biskvit:
7 žumanca
2 jaja
150 gr. šecera
2 kaš. ulja
130 gr. brašna
1 kk praška za pecivo
1 kaš. sirćeta

Krema:
1 konzerva kompota od bresaka
1 puding od vanile
125 gr. maslaca ili margarina
1 kesica želatina (10gr.)
3 kaš. šećera

Priprema:

Belanca izmiksajte sa šećerom, dodajte brašno i gustin. Prašak za pecivo pomešajte sa sirćetom pa i njih dodajte na kraju.

Tepsiju velicine 20 x 35 (otprlike te velicine ili slicna), obložite papirom, pa kašikom stavljajte hrpice bjelanca u tepsiju. Te hrpice posipajte sa mlevenom crnom kafom.

Za drugi biskvit izmešajte žumanca i jaja sa šećerom, pa dodajte ostale sastojke i na kraju prašak koji ste izmešali prvo sa sirćetom. Prelijte preko hrpica od belanaca.

Pecite na 170 stepeni oko pola sata. Pečeno i ohlađeno testo presecite na pola.

Ocedite breskve iz kompota, pa u taj sok dodajte toliko vode da vam bude pola litre. U tome i 3 kašike šećera skuvajte puding. U mlako dodajte želatin koji ćete napraviti po uputstvu na vrećici, te margarin i na kockice izrezane breskve.

Nadev rasporedite po polovini kolača, stavite gornji deo biskvita, te ga stavite u frižider da se dobro ohladi.

Prijatno i uživajte!



8 коментара:

  1. Odličan je kolač Jaco, recept je super a ti si ga isto tako super napravila. I nazim mi je jako simpatičan. Uopće me ne čudi taj nestrpljivi, ne bih nti ja mogla čekati cijelu noć da ga probam :)

    ОдговориИзбриши
  2. ____0000000000______0000000000_____
    __000________000__000________000___
    _000___________0000___________000__
    000_____________00_____________000_
    000____________________________000_
    000___________GRACIAS__________000_
    _000____________POR____________000_
    __000____________TU___________000___
    ___000________AMISTAD_______000____
    _____000__________________000______
    _______000______________000________
    _________000__________000__________
    __________ 000______000____________
    ______________000000_______________
    ________________00_________________
    ____________★MaRiBeL★_____________

    ОдговориИзбриши
  3. Me gustaría hacer este postre pero no sé que significa trote si es una medida ¿me lo podrías decir? gracias.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Querido Sofía, la tasa de Su gramo u, usted tiene Google prevodilac, trate de compilar uno mismo. Por desgracia, sí, yo no hablo español. Puno gracias a cientos de visitar mi blog. Saludo :) jabón)

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF