Странице

Translate

17. 5. 2012.

Teleća kapama sa koprivama



Ja opet o koprivama ;) Šta ću kad su zdrave i kad ih volimo, a tako brzo im prođe sezona :))

Sastojci:

0,5 kg. teletine (može i jagnjetina, junetina...)
1 kg. crnog luka
2 vezice mladog crnog luka
1 kg. kopriva
2-3 češnja belog luka

malo brašna za paniranje
so, biber, začin, aleva paprika (može i ljuta)

kisela pavlaka,  ovčije kiselo mleko ili jogurt

Postupak:

Meso iseći na kockice, uvaljati u brašno i kratko propržiti da dobije rumenu boju. Izvaditi meso i odložiti na topom mestu. U istoj masnoći izdinstati na pari i laganoj vatri sitno iseckan crni luk dok se skroz ne ukrčka (kao za gulaš).

Trudite se da ne dodajete vodu prilikom dinstanja luka, ali pazite da vam ne zagori. Ukoliko se doda voda dinstanje će duže trajati.

U tako prodinstan crni luk dodati meso i sipati po malo vode. Ovo jelo se brzo sprema ali zahteva da stalno budete pored njega i da ga često mešate.

Kad je meso skoro gotovo dodati sito seckan mladi crni luk i koprive. Još kratko prokuvati, dodati seckan beli luk, začiniti po ukusu i poslužiti uz pavlaku, ovčije kiselo mleko ili jogurt.

Prijatno!!!

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF