Странице

Translate

8. 12. 2011.

Rolat sa tačkicama




Ovaj divan rolat sam pravila za moju svavu Aranđelovdan sa nekim malim izmenama. Recept je od drage Olgiceg, hvala mila za ovaj divni recept :)))

Sastojci:

KORA:
8 komada jaja
8 kašika brašna
1dl jogurta
1 kesica praška za pecivo
malo soli

FIL:
8 žumanaca
4 kašike kisele pavlake
malo soli
250g krem sira, tipa vaj krem
100g smoki ili neki drugi flips sa
kikirikijem
100g slanih štapica sa kikirikijem

SPOLJNI PREMAZ:
2 komada obarenih jaja (ne mora)
250g krem sira

Postupak:
Pomešati žumanca, brašno, jogurt, so i prašak za pecivo. Umutiti sneg od belanaca. Polako sjediniti obe mase. Peci u plehu od šporeta obložen pek papirom oko 30 minuta. Toplu koru urolati pomocu papira na kojem je pecena, pa uviti u kuhinjsku krpu i ostaviti da se ohladi.

Umutiti žumanca, dodati pavlaku, pa skuvati krem na pari. U ohladeno dodati krem sir i samleveni flips. Po želji posoliti. Krem podeliti tako da se otprilike sa 2/3 premažu kore.

Preko krema poslagati štapice u pravilnom nizu, malo ih utisnuti u krem, pa premazati ostatkom krema. Urolati. Umotati u foliju i ostaviti da stoji bar 24 sata. Potrebno je da štapici omekšaju.

Formirani rolat premazati preostalom smešom od krem sira i izmiksanih obarenih jaja. Po želji ukrasiti (uvaljati u izdrobljene slane štapice, mleveni flips i sl.)

Rolat poslužiti isecen na tanke kolutove.

Prijatno :)))




5 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF